ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

SMOOTHIE HAASTE PÄIVÄ 1

Huomenna alkaa Smoothie haaste. Tässä hieman lisätietoja vielä. Resepti tulee näille sivuille aina iltaisin, jotta voit sitten valmistaa smoothien jo aamulla aikaisin jos haluat. Elikä ensimmäinen ohje tulee jo tänä iltana. 

Smoothie tulisi juoda heti valmistuksen jälkeen, jotta saat siitä parhaimmin kaikki vitamiinit ja hivenaineet. Smoothie tulisi juoda hitaasti nauttien ja vaikka se on nestemmäisessä muodossa niin pureskele kaikki pienet siemenen palat ja maistele sitä suussasi niin, että saat mukaan suustasi erittyvää sylkeä ennen kuin nielaiset. Tällöin edesautat ruoansulatustasi ja se ottaa paremmin kaikki ravintoaineet käyttöön. Toisinaan smoothien väri ei ole mikään puoleensa vetävä, joten älä arvostele smoothia sen värin perusteella. Makeuta smoothieta tarvittaessa hunajalla. Smoothien tarkoitus on keventää ja puhdistaa oloa. Voit käyttää leseitä tai pellavansiemenrouheita, ohjeet ovat joustavat. Jätä kuitenkin kaikki maitotuotteet pois smootheista. Kauramaitokin käy todella hyvin.
Smoothiella on hyvä aloittaa päivä. Jos haluat voit tehdä vielä toisen myöhemmin.
Jos et ole aikaisemmin valmistanut ja nauttinut kotitekoisia smootheja niin, tästä saat hyviä reseptejä. Älä siivilöi smoothieta ennen juomista, sillä kaikki siemenien ravinteet sekä marjojen kuoret ja siemenet ovat terveellisä ja saat niistä kuitua. Tutustuta lapsesi smoothiehin, ne tuovat terveyttä kokoperheelle ja opastat heitä jo pienestä pitäen erilaisten makujen maailmaan. Jos käytät pellavansienemiä niin laita ne illalla likoamaan veteen. Jos sinulla on aamuisin kiire niin laita kaikki ruoka-aineet illalla valmiiksi kannelliseen muoviastiaan ja pidä se jääkaapissa. Näin säästä aamulla aikaa. Paras on pitää tehosekoitin aina käden ulottuvilla keittiön työpöydällä.
Huomisesta alkaa uusi askel elämänmuutokseen... Pian huomaat kuinka helppoja muutokset ovat.


Smoothie Haaste
Päivä 1

1/2 sitruunanmehu
10 tyrnimarjaa
2 rkl mustikoita
1/2 avokado
1cm tuoretta inkivääriä
1/3 kurkkua
10-15 viinirypälettä
1rkl pellavansiemeniä
1rkl hampunsiemeniä
2tl hunajaa
kamomillateetä

Valmista kupillinen kamomillateetä, ensin jotta se ehtii jäähtyä.
Purista sitruuna ja kuori kurkun pala. Halkaise avokado ja käytämme toisen puolikkaan seuraavan päivän smoothieen. Jäljelle jäävä avokadon puolikas säilyy hyvin tummumatta, jos laitat sen pinnalle sitruunanmehua ja säilöt sen muovikelmussa. Älä käytä alumiinikelmua sillä sitruuna irrottaa alumiinia. Lisää kaikki ruoka-aineet tehosekoitinkannuun ja lisää kamomillatee mukaan. Sekoita kunnolla tehosekoittimella niin kauan, että varsinkin rypäleiden kuoret ovat hyvin pienentyneet. Voit käyttää pellavan- tai hampunsiemenruohetta, myös erilaiset leseet sopii smoothiehin.


Ei kommentteja: