ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

6 TAPAA RENTOUTTAA KEHOSI JA MIELESI

1. YÖ UNESI

Liian lyhyt yöuni aiheuttaa stressiä, laskee immuunisysteemiä ja eikä sinulla ole tarpeeksi energiaa, unohdat asioita ja saatat olla kireä. Yritä saada ainakin 7 tunnin yöuni joka yö ja jos mahdollista niin koeta 20 minuutin "voimalepoa" iltapäivällä. Muista, että lepo ja rentoutus kulkevat käsi kädessä. Tee itsellesi sopiva iltarutiini ennen nukkumaan menoa; sammuta televisio ainakin tuntia ennen sänkyyn menoa, vältä myöhäinen syöminen ja alkoholin nauttiminen ennen nukkumaan menoa.

2. VALITSE YRTTEJÄ

Kokeile muutamaa tippaa laventeli aromaterapiaöljyä tyynylläsi illalla, sen rauhoittava vaikutus auttaa sinut syvään uneen. Kun tunnet itsesi stressaantuneeksi niin kokeile muutamia tippoja, basilikaa, laventelia, sandalwood ja clary sage öljyjä nenäliinalla ja hengitä näitä tuoksuja hetken, se auttaa laukaisemaan stressiä ja rauhoittaa. Jos sinulla sen lisäksi on päänsärky tai tunnet hartioissa lihaskiristystä niin lisää nenäliinaan kamomillaa ja meirami aromaterapiaöljyjä. Näitä samoja öljyjä voit lisätä kylpyveteen ja nauttia rentouttavasta hetkestä vaikka kynttilän valossa.

3.SILITÄ KISSAA...

Tai rapsuta koiraa. "Eläinterapia" on voimakas lääke, sillä on todettu olevan hyvä vaikutus kaikenlaisen ahdistuneisuuden ja jopa masennuksen hoitoonkin.

4. ILMAISE ITSEÄSI

Kun et osaa purata tunteitasi, niin ota kynä ja paperi ja kirjoita tunteistasi. Jo pelkkä avainsana riittää ja sen alle voit tehdä listaa, mitä tämä sano tuo mieleen. Voit myös pitää päiväkirjaa, siihen voit kirjata kaikenlaista tunteiden purkausta, mutta älä unohda mukavia asioita, jotka antavat sinulle iloa elämässäsi. Kirjoittaminen auttaa sinua paremmin ymmärtämään tunteesi ja auttaa sinua minimoimaan voimakkaaltakin tuntuvat tunteet... Tulet huomaamaan miten ärtyneisyys, pelko, ahdistuneisuus vähenevät kun osaat ilmaista ne kirjoittamalla.

5. MEDITOI - MIETISKELE

Löydä itsellesi hyvä paikka, jossa voit mukavasti istuen tai selälläsi maateen rentoutua. Valitse nyt joku positiivinen sana -mantra, ja sulje silmäsi. Sen jälkeen aloita rentoutuminen varpaista, anna nyt kevyen olon nousta ylös jalkoihin ja sääriin ja anna levollisen hyvän rentoutumisen nousta koko kehoon ja ylös päähän asti. Samalla kun rentoudut hengitä syvään, mutta rauhallisesti ja joka ulos hengityksellä toista sanaa, jonka olet valinnut. Noin viiden minuutin sisällä sinun pitäisi jo alkaa tuntea rentoutuneemmalta, jatka tätä niin pitkään kuin tunnet olosi tarpeeksi levolliselta.

6. MUISTA HENGITTÄÄ

Anna itsellesi 10 minuutin lahja. Makaa sängylläsi jalat noin 50 cm:n päästä toisistaan. Katso, että pää ja niska ovat samassa linjassa selkärankasi kanssa. Sulje sitten silmäsi ja aloita syvä palleahengitys. Vie kätesi kevyesti pallean päälle ja tunne miten palleasi kohoaa hengityksen tahdissa. Älä anna keuhkojesi tehdä koko hengitystyötä vaan todellakin ota koko pallea mukaan ja näit saat samalla kevyttä sisäelinhierontaa, joka auttaa ruuansulatusta ja rauhoittaa vatsaa. Keskity hengityksen rytmiin ja anna sen olla rauhallista ja säännöllistä.Ei kommentteja: