ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

maanantai 7. marraskuuta 2011

MAKSAN PUHDISTUS -OHJELMA 4:LLE PÄIVÄLLE

Aloitin tänään maksan puhdistusohjeman, joka kestää neljä päivää. Näiden neljän päivän aikana tulen kirjoittamaan kommentteja miten detox-ohjelma sujuu ja miten se vaikuttaa minuun.
Maksa on yksi suurimmista sisäelimistä, jonka läpi kulkee veren mukana paljon kuona-aineita ja myrkkyjä.


Maksaan voi myös kerääntyä kiviä, kuten sappirakkoon tai munuaisiin. Minä olenkin varsinainen kivien keräilijä...  Minulla on jo nuorena ollut munuaiskiviä, tai oikeastaan se oli hiekkaa, siis pienen pieniä kiviä, mutta tuska niistä oli kuitenkin valtava. Noin kymmennen vuotta sitten minulle tuli korkea kuume ja vatsataudin tapaiset oireet, jotka vain kestivät ja jouduin lopulta sairaalaan, kun mikään ei pysynyt enää sisällä. Kesti kolme päivää ennen kuin lääkärit löysivät syyn olotilaani, minulla kun ei koskaan nouse kuume, niin itse tiesin, että jotain oli todella vinossa. Oireina oli vain kova päänsärky ja oksentaminen sekä korkea kuume. Asuin silloin Etelä-Afrikassa, jossa yksityiset sairaalat ovat huippuluokkaa. Monenlaisten testien jälkeen, kun mitään ei löytynyt, kasvojeni väri vain vaihteli harmaasta, keltaiseen ja vihertävään, olin eristetyssä huoneessa ja verenpaine mitattiin joka puolen tunnin välein kun jo alhainen verenpaineeni oli pudonnut 45/85... Lopulta sisäelinten ultraäänitutkimus näytti, että minulla oli sappikivi ja sappirakko oli tulehtunut, mutta mitään kipua ei minulla ollut. Yleensä sappivaivat aiheuttavat kovaakin kipua. Viikon sisällä laihduin 8 kiloa. Sappirakkoni jouduttiin poistamaan leikkauksella ja sen jälkeen minun on pitänyt olla tarkempi siitä, etten syö missään nimessä liikaa eläinrasvoja, sillä yksi sapen tehtävistä on ruaonsulatuksen aikana edesauttaa rasvojen sulattelussa. Kasvipitoiset öljyt ovat hyviä ja niitä nautinkin päivittäin ja tähän neljän päivän puhdistuskuuriin kuuluukin oliiviöljy mukaan.


Tässä ensin ohjeet 4:lle päivälle


Syö edellisenä iltana kevyeesti ja jos juot paljon kahvia niin vähennä sen juontia pari päivää ennen, sillä näiden neljän päivän aikana kahvin juonti ei kuuluu ohjelmaan.


Kolmen ensimmäisen päivän aikana tulee juoda luomuomenamehua, mieluummin itse puristettu luomuomenoista, johon sekoitetaan puolikkaan sitruunanmehu, nauti erilaisia yrttiteetä päivän mittaan.


Neljäntenä päivänä ota 1/2 lasillinen sitruunamehua ja sekoita se 1/2 lasilliseen oliiviöljyä. Juo tämä hitaasti vaikka pillin avulla ja samalla olisi hyvä maata oikealla kyljellä. Tämä sekoitus puhdistaa maksaa ja saa myös siellä olevat kivet liikkeelle. Vatsan toiminta vilkastuu huomattavasti, joten pidä huolta siitä, että tänä kyseisenä päivänä olet aina lähellä vessaa. Jatka yrttiteen juontia koko päivän ajan.


Jos käytät lääkkeitä tai sairastat jotain vakavaa sairautta, niin kysy ensin neuvoa lääkäriltäsi, jos voit haluat tehdä tämä maksan puhdistusojelma sopii sinulle.
Tämä kuuri on hyvä tehdä ainakin kaksi kertaa vuodessa. Tämä on itselleni ensimmäinen kerta, sillä yleensä hoidan maksaani tuoremehuilla ja puhdistavalla yrttiteellä. Olen kuitenkin kiinnostunut tästä, sillä tiedän, että maksani tarvitsee kunnon puhdistuksen kaiken ihanan ruoan ja viinin nauttimisen ohella täällä Ranskan maaseudulla. Elämästä tulee nauttia, mutta on hyvä myös pitää huolta terveydestä ja näin vähän alle viisikymppisenä olen huomannut, että kilo tai kaksi, ei lähdekkään pois yhtä helposti kuin ennen. Puhdas maksa auttaa myös laihdutuksessa, sillä maksa on todella mahtava laitos, joka auttaa meitä pääsemään eroon kuona-aineista ja myrkyistä, jos maksasi ei toimikaan täydellisesti jäävät kuona-aineet kehoosi ja näin aiheuttavat sinulle sairauksia ja allergioita.


Ensimmäinen päivä maksanpuhdistusohjelmassa


Koko ohjelman aloittaminen kypsyi viikonlopulla.
Toisaalta tämän ohjelman aloittaminen oli minulle aika helppoa, sillä olen vuosittain tehnyt viikon mehupaaston. Teen töitä kotonani, joten jos itse haluat aloittaa tämän ohjelman, hyvä ajanjakso on pidempi viikonloppu tai lyhyt loma.
Tänään maanantai piti tietekin hankkia luomuomenoita. Meillä oli vielä omeinoita puussa, mutta niin ylhäällä, että tarvitsin avuksi traktorin ja kuskin. Oikeastaan tein tänään jotain sellaista mitä en ole aikaisemmin tehnyt, seisoin traktorin kauhassa, joka oli nostettu korkeimpien omenapuunoksien viereen ja näin keräsin kokonaisen korillisen maukkaita omeinoita. Oikeastaan se oli hauska kokemus.
Joten aamiaiseksi, ei kahvia vaan 1/2 litraa omenoista mehustettua mehua, johon lisäsin sitruunan antamaan kirpeyttä. Lämmin sitruuna vesi aamuisin tyhjään vatsaan on myös hyvä maksan puhdistaja.
Tämän kuurin aikana olisi hyvä käydä ainakin kerran lymphahieronnassa, jotta nesteet kehossa lähtee liikkeelle. Olen ehkä onnekas siinä, että minulla on täällä ystävä, joka tekee hierontahoitoja kotioloissani, joten tänään pääsen nauttimaan puhdistavasta hieronnosta. Jooga on hyvä ja pehmeä tapa lisätä vartalon toimintaa ja joogaliikeiden avulla saat kuona-aineet liikkeelle. Kuivaharjaus sopii myös tähän.
Päätäni kivistää hieman, sillä en ole saanut kofeiiniannostani aamulla. Odotin pahempaa päänsärkyä sillä joskus kahvin puute aiheuttaa minulle kovan päänsäryn, en kuitenkaan juo enää paljon kahvia päivittäin, joten kofeiinin vajaus on paljon pienempi. Olo on muuten ihan hyvä, hieman viluttaa, kun ilma on kostea ja muutenkaan täällä remontin keskellä ei ole kuin yksi lämmin huone ja sohva/TV alue, jossa internetti toimii parhaiten, jossa tällä hetkellä istun lämpölampun alla.
Nyt onkin aika lähteä meidän tallikeittiöön ja mehustaa seuraavat 1/2 litraa omenamehua. Yrttiteetä olekin nauttinut jo kolme suurta mukillista.
Jos olet kiinnostunut seuraamaan miten vanhasta maatilasta täällä Lounais-Ranskasta remontoidaan uutta kotiamme ja hyvinvointimatkailunkohdetta niin käy katsomassa www.bycause.blogspot.com
Jos haluat pitempiaikaisemman Detox -ohjelman niin katso www.souljoysc.com/fi


Kerron taas huomenna lisää miten tämä puhdistusohjelma sujuu...
Rakkain terveisin etelästä lämpölampun alta
Jaana


Maksan puhdistusohjelma Päivä 2

Ensimmäisenä iltana minulle tuli päänsärky, jonka oletin johtuvan kofeiininpuutteesta ja siitä, että kuona-aineet olivat lähteneet liikkeelle. Ystäväni antama lymphahieronta sai aikaan lievää pahoinvointia, mikä merkitsi, että nesteet oli saatu liikkeelle ja kuona-aineita vilisi kehossani. Nestettä tuli paljon ulos vielä illalla virtsan mukana. Hieronnan jälkeen olin todella väsynyt ja menin aikaisin nukkumaan.

Päivä 2.
Aamulla heräsin hieman tavallista aikaisemmin pirteämpänä kuin normaalisti ja päänsärkyni oli poissa. Aamumehun jälkeen, vatsani lähti toimimaan ja kun sain vatsani tyhjäksi, minulla oli todella hyvä olo. Lähdin kaupungille ostoksille ja tarvitsin lisää luomuomenoita. Vain viluinen olo kiusasi minua, mutta minähän olen aina viluinen, jos lämpötila ei ole yli 25 astetta. Afrikka sai tämän aikaan kehossani, asuimme siellä yli kymmenen vuotta ja sen jälkeen on ollut vaikeaa tottua kosteaan kylmään ilmaan. Päivä meni hyvin eikä minulla ollut näläntunnetta. Illalla alkoi päätä taas jomottaa, mutta osa syynä siihen on myös kuu, sillä pääni reagoi aina ennen täysikuuta tällä tavalla. Saan päänsäryn, joka ei välttämättä lähde pois edes särkylääkkeillä. Unelmoin saunasta tai lämpimästä kylvystä. Kunpaakaan kun ei meillä ole tällä hetkellä. On vain yksi suihkukoppi ja sekin ilman lämmityettyä kylpyhuonetta, kun koko talon remontti on vielä kesken...

Päivä 3.
Aamulla oli hyvä olo ja nautin taas omenamehun ja uudet omenat toivat aivan uuden maun mehuun.
Otin päivän todella iisisti ja kun oli mahdollisuus niin lepäilin välillä. Olo oli vain viluinen, yöt nukuin kuumavesipullo vierelläni. Päänsärkyä oli jonkunverran, mutta päähieronta helpotti olotilaa.

Päivä 4.
Tänä aamuna join tyhjään vatsaan lasillisen sekoitetta, jossa oli puolet oliiviöljyä ja toinen osa oli sitruunamehua. Olo on todella hyvä, nälkä ei vaivaa yhtään. Yön aikana reisieni takaosat alokoivat jomottaa, ehkä sen saa aikaan kuona-aineiden liikkeet kehossa. Mutta hartianseuduilla olevat kireät lihakset ovat pehmittyneet ja päänsärky on kokonaan kadonnut. Nyt on kulunut noin 45 minuuttia siitä kun join öljy/mehu sekoituksen ja mitään ei ole vielä tapahtunut. Tänään jatkan mehun juomista ja nautin yrttiteetä päivän mittaan. Ulkona sataa, joten taidan viettää suurimman osan ajasta tänään sisällä. 

Lämpimin Terveisin
Jaana
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos

Anonyymi kirjoitti...

Siis syödäänkö tämän kuurin aikana mitään vai onko tämä vain nesteitä joka päivä?