ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

torstai 4. maaliskuuta 2010

TEA TREE ÖLJY


Tea Tree eli Teepuu Öljy

Teepuu kasvaa pensasmaisena puuna Australiassa kosteilla mailla. Australiassa kasvilla on pitkä perinne tulehtuneiden haavojen, naarmujen, hiertymien, ym hoidossa. Teepuun eetterinenöljy sopii hyvin kotikäyttöön edellä mainittujen vaivojen hoitoon. Teepuun ominaisuuksia: tappaa bakteereita, viruksia, sieni-infektioita ja loisia. Sitä voidaankin käyttää haavojen hoidon lisäksi, kynsien sieni-infektion hoidossa, lisätä shampoon muutama tippa ehkäisemään ja hoitamaan päätäitä (luonnollinen vaihtoehto, kemiallisille täin torjunta shampoille). Öljy sopii hyvin suuhygienian hoitoon, yksi tippa ja hieman vettä on hyvä ja edullinen tapa hoitaa ientulehduksia ja voit desinfioida sillä myös hammasharjasi.
Öljy tunnetaan erityisen hyvin sen tehoista hiivasientä ja siihen liityviä vaivoja vastaan, kunhan se vain sisältää vähintään 40% terpineen-4-olia. Osta aina korkea laatuisia öljyjä, joko suoraan tuottajilta tai terveyskaupoista, sekä luonnon- ja luomutuotteita myyvistä verkkokaupoista. Pienen pullon hinta voin tuntua korkealta, mutta öljyä kuluu vain tippa kerrallaan ja se riittää pitkään. Aromaterapia öljyt ovat monikäyttöisiä ja sopivat hoitaamaan useimpia vaivoja, Laventeliöljyn lisäksi Teepuuöljy sopii hyvin ensiapupakkauseen ja ota se mukaan matkalle saat siitä oivan kaverin matkoilla sattuville pikku haavereille.
Ole kuitenkin varovainen öljyjen käytössä lapsien kanssa, vauvoille öljyt ovat liian voimakaita. Finnin tai pienen haavan hoitoon riittää kun kostutat sormen pään öljyyn, ja hierot sormella aluetta jota haluat hoitaa. Joskus tippakin on liikaa.

Teepuun öljyllä voit myös desinfioida leikkuulaudat, 2-3 tippaa
riittää laudan koosta riipuen, levitä öljy tiskiharjalla ja anna vaikuttaa hetken, huuhtele ja kuivaa leikkulauta hyvin. Tämä on samalla turvallinen ja ekolooginen tapa puhdistaa, voit myös puhdistaa öljyn avaulla tiskiharjan tai kun haluat pestä hiusharjasi, pese harja ensin haaleassa shampoo vedessä ja lisää tippa öljyä huuhteluveteen.

Ei kommentteja: