ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

maanantai 1. maaliskuuta 2010

TUOREMEHU

 Ravintoaineita luonnollisesti

Useimmat hedelmät, marjat ja kasvikset ovat edullisia ostaa, eivätkä raakoina vaadi käytännössä lainkaan esikäsittelyä. Nälkäisenä kuitenkin retkahdamme syömään perunalastuja ja turhia kaloreita tuovia välipaloja, porkkanoiden sijaan. Roska- ja pikaruoan ravitsemuksellinen arvo on kuitenkin heikko. Kaiken lisäksi tämän tyyppiset ruuat eivät sisällä tarvittavia ravintoaineita ja  roskaruokaa syödään helposti enemmän, jotta niistä tulisi kylläinen olo. Jos todellakin ajattelet mitä ravinteita voit pussillisesta porkkanoita tai omenoita saada, siksi jo ajatus tekeekin mehustamisesta niin houkuttelevan. Mehustamalla pussillisen omenoita tuoremehuksi, elimistömme saa siitä mahtavan annoksen ravintoaineita helposti sulavassa muodossa ja on tyytyväinen.
Monilta jäävät huomaamatta ne ravitsemukselliset hyödyt, joita hedelmistä ja kasviksista puristetut tuoremehut tarjoavat. Pienellä vaivalla voit todellakin kohentaa terveyttäsi mehujen avulla. Laadukkaista raaka-aineista valmistettu tuoremehu sisältää todellakin paljon hyödyllisiä aineita. Erinlaisia hedelmiä ja kasviksia yhdistelemällä päivittäin varmistat, että elimistösi saa tarvitsemansa määrät vitamiineja ja mineraaleja.

 Itse tehty tuoremehu todellakin eroaa marketin mehuista?

Itse tehty tuoremehu päihittää ennen kaikkea ravintoarvoiltaan kaikki ostotuotteet. Suurin osa  kaupan tuoremehuista on ensin puristettu ja pakattu ja sen jälkeen laimennettu vedellä, sen ravintoaineet ja terveyshyödyt eivät ole yhtä tehokkaita ja lisäksi niihin on jouduttu lisämään vitamiineja, jotka ovat haihtuneet mehun valmistusvaiheessa. Niissä voi usein myös olla lisäaineita, jotka vaikuttavat hedelmien ja kasvisten sisältämien hyvien aineiden vastaisesti. Voit olla varma tuoremehun laadusta vain silloin kun itse olet paikalla seuraamassa sen valmistusta

Ravintoaineet hyötykäyttöön nopeasti

Puhtaat mehustetut hedelmät ja kasvikset ovat maistuva lisä ruokavaliossa. Elimistö hyödyntää mehujen sisältämät ravintoaineet paljon nopeammin kuin kiinteän ruuan, joka vaatii monen tunnin sulattelun ennen kuin soluille ja kudoksille on tarjolla ravintoa. Mehut saavat usein aineenvaihdunnan liikkelle ja voit jopa saada päänsärkyäkin, nämä ovat seurausta siitä, että mehut puhdistavat kehoasi. Monilla hedelmä - ja kasvismehuilla on nestettä poistava vaikutus. Oireet katoavat , kun keho tottuu tuoremehujen  puhdistaviin vaikutuksiin ja pian huomaat mehujen tuoman terveydellisen vaikutuksen koko kehossasi.

Terveyden ylläpito

Jos olet päättänyt ottaa oman terveytesi ohjat käsiin niin, hedelmistä ja kasviksista on apua. Huolimatta tuoremehujen kiistattomasta hyödyistä kokonaisterveydelle niitä pitäisi kuitenkin käyttää vain päivittäisen ruokavalion täydennyksenä. Sinun on edellen syötävä riittävästi myös muista ruoka-aineryhmistä, jotta elimistölläsi on edellytykset ylläpitää vahvaa luustoa ja terveitä soluja. Erityisruokavaliota käyttävät tai olet lääke hoidossa, keskustele ensin lääkärisi kanssa suuremmasta muutoksista ennen uuden terveyskuurin aloittamista.

Tuoremehuja Terveydeksi

Mehustamisen hyödyt tulevat tietenkin hedelmien ja kasvisten sisältämistä vitamiineista ja kivennäisaineista. Tuoreissa hedelmissä ja kasviksissa on elintärkeitä ja terveydelle välltämättömiä ravintoaineita, kuten foolihappoa, antioksidantteja, A-, B-, C- ja E-vitamiinia, kalsiumia, kaliumia, sinkkiä ja aminohappoja. Mehustaminen on luonnollinen ja helppo tapa huolehtia välttämättömien vitamiinien päivittäisestä saannista.
Vitamiinien lisäksi toinen tuoremehuista saatava tärkeä ravintoaineryhmä ovat entsyymit, jotka vastaavat ruuansulatuksesta ja ravintoaineiden imeitymistä elimistöön. Entsyymit myös osallistuvat kudosten rakentamiseen ja energian tuottamiseen. Ilman entsyymejä aineenvaihdunta ei pysty toimimaan oikealla nopeudellaan. Itse olen aloittanut mehustamisen päivittäin ja yleensä juon mehun välipalana. Olen kärsinyt entsyymien vajaavaisuudesta ja ruuansulatukseni on ollut hidasta. Mehut ovat tuoneet minulle helpotusta ja nyt en enää käytä entsyymi kapseleita. Vastapuristettu tuoremehu on elimistölle paras entsyymien lähde, johtuen siitä, että kasvisten kypsentäminen tuhoaa entsyymejä, jotka menettävät toimintakykynsä yli 114 asteen lämmössä. Entsyymien tarjoamien hyötyjen saamiseksi kannattaa syödä mahdollisemman paljon raakoja kasviksia ja vihanneksia. Ateriat onkin hyvä aloittaa raaoilla vihanneksilla ja salaatilla. Pidä vain huoli siitä mitä valmistekoiset salaatin kastikkeet sisältävät...Itse tehty salaatinkastike on aina parempi vaihtoehto niin kuin itse puristettu mehukin. Tiedät mitä siinä todella on.

Jos sinulla on mehulinko olemassa, kaiva se esiin kaapista ja aloita mehustaminen. Säilytä sitä aina keittiön työtasolla, jotta sitä tulee käytettyä... Sitruspuristin löytyy varmaan useimmistakin keittiöistä, lapsetkin pitävät tuoreista hedelmistä puristetuista mehuista. Jos olet vasta hankkimassa mehulinkoa, niin varmista ostaessasi sitä, miten helpolla laitteen osat lähtevät irti ja että se on helppo pitää puhtaana. Huonosti puhdistetusta laitteesta voi tulla bakteeripesä ja hankalasti puhdistettava kone joutuu usein kaappiin ja mehustus loppuun lyhyeen. Muista, että trendikkäimmän näköinen kone ei ole aina paras kone.

Detox mehu
5-6 porkkanaa
1/2 fenkoli
3-4 varsisellerin vartta
2,5 cm:n pala tuoretta inkivääriä pilkottuna
(1 rkl Spirulinalevä jauhetta)

Mehusta ainekset ja koristele juoma varsisellerin lehdillä Voit lisätä 1 rkl spirulinaleväjauhetta sen sisältämä fenyylialaniinia vaimentaa ruokahalua.


Tämä mehu on kaikille terveellinen, mutta todella hyvä painonhallintaan. Tämä on yksi suosikeistani, sen puhdistavan vaikutuksen huomaat todella nopeasti. Kun olen Etelä-Afrikassa on minulla oma suosikki terveyskauppa ja ravintola, joka valmistaa mehun tilauksesta,siksi usein pistäydynkin ostoskeskuksessa mehulla, sieltä saa jopa puolen litran mukin tätä terveellistä mehua. Aurinkoista kevättä kaikille, mehuilla olet pirteä koko kevään. Voi unohtaa niin sanotut "kevät väsymykset".

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Itse olen lingonnut mehuja hedelmistä ja kasviksista nyt noin puolisenvuotta ja päivittäin. Juon mehun yleensä illalla, joka onkin sitten viimeinen nauttimani ennen nukkumaanmenoa. Olen huomannut että ruoansulatukseni on nopeutunut ja ennen kärsimäni ummetus on unhoon jäänyt. Lisäksi olen saanut painoani putoamaan, vaikka en ylipainoinen ole ollutkaan. Ihonikin on parantunut. Vaikka olen allerginen hedelmille ja kasviksille (atopia), en ole saanut mehusta minkäänlaisia iho-oireita. Käytän porkkanaa ja punajuurta lähes päivittäin, sillä runsaasti liikkuvana olen saanut hemoglobiinin pysymään hyvissä lukemissa ja juokseminen on kepeää... Mieheni nauttii myös samanlaisen mehuannoksen iltaisin(n. 5 -7 dl). Miten olemmekaan pärjänneet ennen ilman tätä voimajuomaa......Aurinkoa ja terveyttä loppukesään!