ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

lauantai 7. tammikuuta 2012

MITÄ ARVOKASTA MEISSÄ OLI ILMAN SIELUA?


"Kaikkea saa tehdä kaikkea pitää tehdä kaikkia ovia täytyy tempoa, kaikkia kuita kurkotella. On vain yksi ehto, elinehto. Värisevää sielua ei saa tallata." -Tommy Taberman



Halusin aloittaa tämän vuoden ensimmäisen kirjoituksen Tommi Tabermanin runolla.
Uusi Vuosi tuo taas paljon uutta meille kaikille ja jokaisella on varmaan suuret odotukset tulevasta vuodesta.
Teitkö mitään uusia päätöksiä tai lupauksia Uudelle Vuodelle?

Minä lupasin vain itselleni, että annan enemmän aikaa kaikille sille, joka on lähintä sieluani. Aikaa hiljentyä kuuntelemaan oman itsensä tarpeita.

Takana oleva vuosi on tuonut minulle paljon erinlaisia asioita, mutta suurin ja aikaa vievin on ollut vanhan tilan ostaminen Ranskan maaseudulla . Remontti vie vielä paljon aikaa, ja remontti on vienyt työrauhaani ja siksi viimevuoden kirjoitukset ovat jääneet vähemmälle. Tilalle rakennetaan hyvinvointia edistävä kohde, jossa voi tulevaisuudessa viettää erinlaista lomaa, ranskalaisen maalaiselämän keskellä omaa hyvinvointia parantaen. Viime vuoden aikana olen kuitenkin opiskellut, oppinut ja tutkinut uusia aiheita hyvinvoinnista ja miten parantaa omaa hyvinvointiamme. Omalla sisäisillä kyvyilläni olen pystynyt pitämään itseni rauhallisena ja koossa täällä remontin keskellä, vaikka pölyä ja hiekkaa on pudonnut päälle yrittäessäni tehdä töitä tietokoneen äärellä. Melu on välillä ollut aivan valtava, mutta ihmiset, jotka ovat ammattitaidollaan muuttamassa tätä 600 vuotta vanhaa taloa, saavat kaiken anteeksi. He ovat olleet luomassa uutta henkeä taloomme ja auttaneet herättämään talossa nukkuvaa sielua. Jonain päivänä tästä talosta tulee koti, vaikka me sitä jo kodiksi kutsumme. Kotihan on siellä missä sydän on.

Kerään usein sisustuslehdistä ideoita kaikkeen mikä liittyy sisustamiseen. Taas kerran lajittelin lehdistä revittyja sivuja ja eteeni osui mummonpitsit, mutta sivun toisella puolella oli jotain todella arvokasta luettavaa.

Löysin Tommi Tabermanin kirjoituksen “Hauras Sinä”

Nämä otteet ovat hänen kirjoituksesta, en enää tiedä missä lehdessä kirjoitus on julkaistu sillä minulla oli vain tämä sivu jäljellä ja uskon, että se tuli tarkoituksella esille.

Mitä arvokasta meissä olisi ilman sielua?

Henki on siitä kumma osa ihmistä, ettei kukaan pysty sitä näkemään. Ehkä se joskus välähtää silmissä, mutta sen tarkempaan todistetta siitä ei ole. Jokainen silti tietää miten helppoa on järkyttää vahvintakin”

Sivistyshän on sitä, että uskaltaa paljastaa itsensä joka päivä juuri niin hauraana ja puutteelisena kuin on. Se jos mikään on vahvuutta. Rohkeus on nimenomaan uskallusta olla vahvasti hauras.”

Sielu on se kaikkein merkillisin meissä, koska kaikessa hataruudessa ja kuluneisuudessa se merkitsee nimenomaan meitä, minua, sinua. Mitä arvokasta meissä olisi ilman sitä?
Ei mitään.”

Sielumme hyvinvointi on todella tärkeä tekijä koko terveyteemme nähden. Monet meistä yrittävät ylläpitää kehoa kunnossa liikunnalla ja syömällä terveellisesti. Mielen ailahtelut vaikkuttavat meihin joskus vakavastikin. Mitkä ovat sinun keinosi pitää yllä mielenterveyttäsi, sillä usein puutumme siihen vasta , kun jotain on jo vialla. Saatat tuntea masennusta, ongelmat ovat saattaneet johtaa jo alkoholin- tai lääkkeidenväärinkäyttöön.
Stressi vaikuttaa mielenalavaihteluihin ja stressistä onkin tullut yksi vakavimmista nykypäivän sairauksiin johtavista olotiloista. Mieti miten tärkeää on luoda omaa rahallista hyvinvointia, jos stressi vie sinulta oman hyvinvointisi ja tasapainon.
Hyvin monilla tuntuu puuttuvan yhteys omaan sieluunsa tai se on katkennut aikoja sitten. Emme osaa enää kuunnella oman sisimpämme meille lähettämiä viestejä, ajatusten, ideoiden, tuntemusten avulla. Emme hyväksy niitä todellisina hyvää tarkoittavina viesteinä vaan mieluummin kysymme neuvoa muilta. Sinun sisimpäsi kuitenkin tietää tarkalleen mikä on kaikkein parasta sinulle. Oppimalla olemaan rehellinen omille tarpeille ja luottamaan oman sielun viesteihin, luomme itsellemme tasapainoisempaa hyvinvointia.

Elämäsi Toinen Kevät blogin sivuilla kaikkein luetuin sivu on kirjoitus “miten tehdä syvärentoutumisharjoitus?” Siitä jo huomaa, että meillä on tarvetta rentoutua ja syventyä itseemme ja hiljentyä.

Nyt sinulla onkin mahdollisuus ladata edullisesti tämä Syvärentoutumisharjoitusäänite nettisivuiltani www.souljoysc.com ja kuunnella opastavaa rentoutusharjoitusta omassa rauhassa.

Viimevuonna on ollut paljon kirjoituksia meditaation/mietiskelyn tarpeesta ja miten se edesauttaa terveyttämme ja tasapainottaa stressiä. Monilla on vieläkin ehkä hieman hatarat tiedot meditaation voimasta ja miten sitä harjoitellaan. Eri koulukunnilla ja uskonnoilla on omat tapansa harjoittaa miestikelyä. Itse olen harrastanut sitä jo yli 15 vuotta ja olen myös meditaatio-ohjaaja. Viime vuonna tein äänitekokoelman erilaisista opastetuista visualisointimeditaatioista, joiden avulla on helppo hiljentyä ja oppia uudestaan kuuntelemaan sielumme viestintää. Äänitteet on otettu hyvin vastaan ja monet ovatkin saaneet niistä apua.
Monilla on käsitys, että meditaatio vaatii paljon ja istuminen jalat ristissä meditaatioasennossa on mahdotonta. Jos sinusta näin tuntuu niin voit meditoida makuuasennossa tai mukavassa nojatuolissa istuen, kunhan selkäsi pysyy suorana ja hengitys kulkee vapaasti. Hiljentyminen ja rentoutuminen voi ensin tuntua vaikealta, mutta sitä voi harjoittella ja ajan mittaan huomaat, että rentoutuminen käy helpommaksi ja ajatuksetkaan ei enää vilise mielessäsi kokoajan.
Meditaation avulla luomme positiivisempaa tulevaisuutta ja rauhoittamalla mielen ja kehon edistämme merkittävästi unenlaatua, sydämenhyvinvointia, verenpaine laskee, vastustuskyky kohoaa ja rauhoitumme kokonaisesti. Tulet myös pian huomaamaan ajattelevasi positiivisemmin, etkä takerru enää kaikkiin pieniin asioihin.
Kukaan muu ei voi tietää miten sielusi voi kuin sinä itse. Sitä kun ei voi kuvata tai siitä ei voi ottaa näytteitä, kun taas mielenterveyden ongelmiin on valtavasti saatavilla apua, jos vain osaat hakeutua auttajien pariin.

Jokainen meistä haluaisi elää tasapainosta, turvallista, runsasta ja rikasta elämää.
On elämäntilanteesi mikä tahansa, sinulla on sisäisiä voimia luoda itsellesi erinlainen tulevaisuus, kun ymmärrät kaikki tarpeesi ja opit olemaan rehellinen itsellesi.
Oletko koskaan miettinyt: “Miksi minulle aina käy näin, tartun väärin ihmissuhteisiin tai en löydä ketään ketä rakastaa...? Opimme monia asioita jo lapsena ja vaistomaisesti kuljemme samantapaisia polkuja kuin vanhempamme ovat kulkeneet, takerrumme vanhoihin rutiineihin, sääntöihin ja neuvoihin, jotka eivät enää palvele meitä. Sinulta saattaa puutua itseluottamusta, jos joku on polkenut sinut tai ideasi maahan. Et tunne olevasi arvostettu, vaikka olet riittävä juuri sellaisena kuin olet. Jotta voisit alkaa luoda uudenlaista tulevaisuutta on sinun ensin kerrottava totuus itsellesi itsestäsi ja arvioitava elämäsi ja päättää mitä haluat elämässäsi muuttuvan.
Jos tunnet pienintäkin tarvetta muuttaa jotain elämässäsi tai selkeyttää tulevaisuuttasi niin Elämäsi Toinen Kevät -valmennusohjelma on juuri sinulle. Ohjelmassa tutustut omaan itseesi paremmin ja alat ymmärtää miksi olet tähän asti toiminut juuri sillä tavalla ja mistä vanhat uskomukset, säännöt ja rutiinit ovat kotoisin. Opit kuuntelemaan omia tarpeitasi enemmän ja johdatat tulevaisuuden polkusi aivan uusiin maisemiin. Lisäät omaa rohkeuttasi ja itseluottamustasi. Kaivat kaikki möröt pois sielusi syvimmistä nurkista ja luurangot astuvat ulos kaapeista. 28-päivän ohjelman aikana siivoat ja järjestelet ympäristöäsi, koet uusia tunteita, selätät pelot ja ahdistukset, löydät oman henkisen voimasi ja käyt läpi uskomattomia asioita helppojen, mukavien ja joustavien harjoitusten avulla. Osan harjoituksista teet kotona, osan missä tahansa ja osan voit ottaa mukaan päivittäiseen askareihin ja huomata omat ja muiden reaktiot ongelmien ratkaisuihin. Ohjelman mukana tulee päivittäiset lyhyet visualisointi äänitteet, jotka voit aamuisin kuunnella herätessäsi ja näin avata päivä uusiin harjoituksiin.
Takaan sinulle, että tulet luomaan paljon uutta tulevaisuudessa ja huomaat pian miten helposti elämän virta vie sinua mukanaan.


Haluan toivottaa teille kaikille mahtavaa, syvällistä ja rikasta Uutta vuotta!

Samalla haluan kiittää kaikkia blogini lukijoita ja valmennusohjelmaani käyttäineitä henkilöitä kuluneesta vuodesta.

Kiitos myös Tommi Tabermanille missä hänen sielunsa sitten vaeltaakin, kiitos runoista, jotka elävät ikuisesti. 

Ei kommentteja: