ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

perjantai 15. tammikuuta 2010

VESI - ELÄMÄN LÄHDE


Vesi on elämän lähde, se symbolisoi elinvoimaa, puhdistumista ja uudistumista. Kasvit, eläimet ja ihmiset tarvitsevat vettä selviytyäkseen. Sisäisesti tai ulkoisesti -ilman H2O:ta kehossamme ei toimi mikään, koska kaikkiin kehomme aineenvaihduntaprosesseihin tarvitaan vettä. Olemme vasta oivaltamassa veden merkityksen kaikissa elimistön toiminnoissa. Uusimpien tietojen mukaan kaikki ikääntymisen merkit ovat tavalla tai toisella sidoksissa elintärkeiden kudosten hitaaseen kuivumiseen ja vapaiden radikaalien aiheuttamiin vaurioihin. Käsityksemme veden tärkeydestä saattaa muuttua pysyvästi. Vesi toimii elämäneliksiirinä soluille, terveydelle ja nuorekkuudelle.

Ihminen koostuu 70%:sti vedestä, sen osuus aivoista on jopa 85-90%. jokaisen tulisi juoda päivittäin 2-3 litraa vettä. Kaikki fysiologiset toiminnat vaativat vettä kuljettamaan ravintoaineita, entsyymejä, vitamiineja, hivenaineita jne. sekä yhtälailla myrkky ja kuona-aineiden poistoon. Muista, että alkoholi, kahvi ja musta tee poistavat kehosta vettä. Juo aina hiilihapotonta vettä. Hengitämme happea sisään ja hiilihappoa hengitämme sitävastoin ulos, siksi hiilihappoa voidaan kuvailla hengitysjätteeksi. Jos haluat hieman piristää juomavettäsi niin lisää muutama tippa sitruunamehua.Maan pinta-alasta 2/3 on vettä, mutta ainoastaan häviävän pieni osuus saatavilla olevasta vedestä on juomakelpoista. Monille ihmisille maailmassa puhdas juomavesi on kullanarvoinen asia. Lontoolaisten kerrotaan juovan osittain 18 kertaa kierrätettyä hanavettä. Monissa maissa hanavettä voi turvallisesti juoda, mutta veteen jää kuitenkin jokin määrä erilaisia kemiallisia yhdisteitä, siksi terveytemme kannalta onkin hyvä suodattaa juoma-, kahvi- ja teevesi esim. Brita suodattimella. Samalla vältyt kahvin- tai vedenkeittimen kalkeutumiselta. Täällä Andorrassa olemme onnekkaita veden suhteen, patikka retkillä vuoristossa voi järvistä ja puroista juoda vettä, koska täällä Pyreneiden alueella ei ole teollisuutta eikä maanviljelyä. Pienissä kylissä on lähdevettä saatavilla vapaasti ja meidän kylämme vesi on kuulema erikoisen hyvää, koska sitä tullaan hakemaan pulloihin kaukenpaakin.


Ei kommentteja: