ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

sunnuntai 10. tammikuuta 2010

INTIAANISOKERI - TERVEELINEN VAIHTOEHTO


INTIAANI SOKERI

Intiaanisokeri on sokeriruo´osta hellävaraisesti puristamalla ja kuivaamalla valmistettu täysruokosokeri.

Siitä on löydetty yli 60 vitamiinia ja hivenainetta, mm. kalsiumia, rautaa, magnesiumia, mangaania, sinkkiä, fluoria, kromia, kaliumia, piihappoa ja fosforia, sekä useita eri vitamiineja (A, B1,B2,B3,B6, pantoteeenihappo, E).
Intiaanisokeria ei kiteytetä eikä sen valmistuksessa käytetä mitään kemikaaleja tai myrkkyjä. Arominsa vuoksi intiaanisokeri soveltuu hyvin mm.leivonnaisiin sekä erittäin hyvin maitotuotteisiin: esim. maitoon, piimään, viiliin, jogurttiin, jne.
Ripottele intiaanisokeria puuron, murojen, myslin, jne. päälle. Hyvä tankkaus päivälle. Intiaanisokeri on hidas hiilihydraatti joten se pitää verensokerin pitkään tasaisena.
Intiaanien käsityönä valmistama luonnontuote!

Tunnista aito täysruokosokeri

Markkinoille on saapunut paljon erilaisia täysruokosokereita ja ns. intiaanisokereita. Ovatko nämä kaikki kyseiset tuotteet juuri sitä aitoa perinnetuotetta? Aidon Masajon Intiaanisokerin voi tunnistaa jäljitelmistä seuraavaan tapaan:

Sokeri on helppo värjätä melassilla. Mutta pysyykö väri, jos sokeri sekoitetaan veteen? Sekoita yksi ruokalusikallinen sokeria desilitraan vettä ja katso miltä näyttää. Tee sama aidolle Masajon Intiaanisokerille ja katso minkälainen ero niillä on. Väri kertoo täysruokosokerin pääravintoaineiden ja hivenaineiden kokonaiskoostumuksesta.
Täysruokosokerissa pitää olla hiilihydraatteja alle 90%, jotta pääravintoaineille ja hivenaineille jää tilaa. Masajon Intiaanisokerissa on hiilihydraatteja 89,5% Suomen tullilaboratorion tutkimuksen mukaan.
Täysruokosokerissa ei ole kiteitä. Moni ”täysruokosokerin” valmistaja on piilottanut kristalloituneet sokerikiteet jauhamalla ne hienoksi, jotta se näyttäisi enemmän täysruokosokerilta. Pienen pienet kiteet voi huomata katsomalla tarkkaan. Hampaiden välissä kiteet rahisevat.
Täysruokosokeri on sen verran vaikea ja hidas valmistaa, joten suurin osa markkinoilla olevista täysruokosokereista ovat todellisuudessa raakaruokosokereita. Aito Masajon Intiaanisokeri, joka täyttää Japanin valtion yliopiston perinnetuotevaatimukset, on valmistettu perinteiden mukaan, ja se voidaan erottaa alla olevasta tunnuksesta.ERI SOKERILAADUT


Täysruokosokeri

Kuivattua, mutta muuten käsittelemätöntä sokeriruokomehua, jota tuodaan joko jauheena tai paloina. Tuotetta käytetään tavallisen valkoisen sokerin sijasta terveellisempänä vaihtoehtona. Tuotteen sokeripitoisuus kuiva-aineesta polarimetrisesti määritettynä on 89.5%. (EU:n Tullihallituksen virallinen luokitus 1999. Helsinki)

Japanin Tieteen ja Teknologian laitoksen vastaava määritys on 89.7 %, loput käsitetään mineraaliaineiksi, joihin sisältyvät pääravintoaineet ja hivenaineet.
EU:n Elintarvikevirasto nimitti vuonna 2000 johtaja Kalevi Salmisen johdolla Intiaanisokerin täysruokosokeriksi.

Raakasokeri

Raakaruokosokeri syntyy kun sokeriruokomehusta erotetaan melassi ja puhdistetaan kiteyttämällä ensimmäisen kerran. Raakasokerin sisältämien kivennäisaineiden määrä vaihtelee riippuen puhdistuskertojen lukumäärästä.

Valkoinensokeri

Valkoinen sokeri on jalostuksen lopputuote, jota on puhdistettu niin monta kertaa, että jäljellä on mahdollisesti vain aavistus mineraalisuoloista.

Melassi
Melassi syntyy jalostuksessa sivutuotteena ja siihen jäävät sokeriruokomehussa olevat kivennäisaineet ja vitamiinit. Se on juoksevaa, tummaa väriltään ja voimakkaan makuista.

Fariinisokeri

Fariinisokeri on valkoista sokeria, johon on lisätty hieman melassia. Sokerin väri ei johdu siitä, tuotetaanko sokeri juurikkaasta tai ruo'osta vaan jalostusasteesta.

Lisää tietoa Intiaanisokeri-täysruokosokerista
http://www.intiaanisokeri.fi/ 

Copyright © Masajo
MASAJO Lahnuksentie 22, 01840 Klaukkala, Puh. 09-2769 1050

1 kommentti:

Elli kirjoitti...

Hei! Kiitos mielenkiintoisista artikkeleista, niitä on mukava lueskella vahvistamaan omia ennakkokäsityksiä tärkeistä aiheista kuten vaikka juuri tästä valkoisesta sokerista.

Osaisitkohan vielä kertoa, miten hyvä/huono sokerinkorvike hunaja on verrattuna esim. intiaanisokeriin.

Ystävällisin terveisin,
Elli