ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

tiistai 12. tammikuuta 2010

TERVEELLISET SUOLAT

Suurin osa meistä tietää, että liiallinen suolan käyttö on terveysriski, mutta tiesitkö, että suolan laaduissa on eroja. Me jokainen tarvitsemme suolaa, jotta kehomme voi toimia oikein. Vaihda suolasi terveellisempään vaihtoehtoon.

Suurin osa maailman suolasta saadaan meristä sekä maaperään kerrostuneista suolaesiintymistä. Suolaa valmistetaan joko merivettä tai suolaista järvivettä haihduttamalla, suolakaivoksista louhimalla tai mekaanisesti vakuumimenetelmällä kuten teollista ruokasuolaa valmistettaessa. Ennen haihduttamista suolaliuoksesta poistetaan kuitenkin mekaanista prosessia haittaavat mineraalit, kuten kalsium, magnesium ja sulfaatit, jotka myydään lääketeollisuudelle ravintolisien valmistusta varten. Jäljelle jää 99,9 % natriumkloridia, joka on kehollemme välttämätöntä, mutta liiallisina pitoisuuksina myrkyllistä ainetta, jonka elimistömme pyrkii nopeasti poistamaan. Riittävä määrä natriumia on 1 g päivässä.


Ruususuola on terveysvaikutteinen kallioperästä louhittava mineraalisuola joka sisältää yli 80 eri alkuainetta. Se mm. vahvistaa verta ja tasapainottaa verenpainetta.
Aromikas maku soveltuu erittäin hyvin lihalle, kalalle ja vihanneksille. Sitä käytetään aivan kuten tavallistakin suolaa.
Maustamisen lisäksi ruususuolalla on suuri merkitys myös kehomme hyvinvoinnille. Kehon sairaudet ovat oireita, jotka kertovat, että kaikki ei ole kunnossa.
Ruususuola on terveysvaikutteinen kallioperästä louhittava mineraalisuola joka sisältää yli 80 eri alkuainetta. Se mm. vahvistaa verta ja tasapainottaa verenpainetta.
Bolivian intiaanit valmistavat ruususuolan ja intiaanisokerin käsityönä
Vuoristo- eli kristallisuola on puhdasta, terveellistä suolaa joka sisältää 84 eri alkuainetta ja mineraalia, kehomme tarpeita vastaavassa koostumuksessa. Kaikkein puhtainta, käsittelemätöntä luonnonsuolaa louhitaan suolakaivoksista muun muassa Himalajan vuoristoalueilta.


Himalajan suola on syntynyt Intian ja Euraasian mannerlaattojen törmäysten seurauksina miljoonien vuosia sitten. Laattojen väliin jäänyt saasteetoon alkumeri haihtui auringon vaikutuksesta vähitellen, ja jäljelle jäänyt suola jäi puristuksiin Himalajan vuoriston alaosiin. Paineen ja puristuksen seurauksena luonnonsuola kristallisoitui ja saavutti lopulta hienon, lumihiutaletta muistuttavan kiteisen rakenteen. Toisin kuin tavallisessa suolassa, puristusprosessin läpikäynyt vuoristosuolan kide on juuri sellaisessa muodossa, joka pystyy läpäisemään solukalvon- eli imeytymään elimistöömme
Suolankukka (ransk. fleur de sel) on hienointa ja arvokkainta merisuolaa. Sitä kerätään Ranskassa mm. Guérandessa Bretagnessa, Camarguessa Rhônen alueella sekä Portugalin Algarvessa.Fleur de Sel - Suolan kukka
Suolankukka kehittyy œillet-altaiden pinnalla meren, auringon ja tuulen vaikutuksesta iltapäivisin, jolloin haihtuminen on voimakkainta. Se koostuu valkoisista kiteistä, jotka muodostuvat suolalampien pinnalla. Tuuli kuljettaa pieniä kiteitä, ja ne kerääntyvät ohueksi kerrokseksi altaan nurkkaan. Suolankukka kerätään käsin veden pinnalta haravaa muistuttavalla puisella työvälineellä nimeltä lousse. Tarkkuutta vaativa keruu on perinteisesti ollut naisten, suolantuottajien vaimojen ja tyttärien työtä. Suola kuivataan auringossa, muuta käsittelyä ei tarvita. Siinä on luonnostaan runsaasti hivenaineita ja se korostaa hienostuneesti ruokien makua.

Suolankukka on hienojakoisempaa kuin tavallinen ruokasuola. Sitä arvostetaan, koska sen hienostunut maku on vertaansa vailla, koska sillä on jäljittelemätön orvokintuoksu ja koska se merisuolan tavoin sisältää natriumkloridin lisäksi runsaasti magnesiumia, kalsiumia ja muita hivenaineita. Joskus suolankukka on kerättäessä väriltään vaaleanpunertavaa. Värin aiheuttavat mikroskooppisen dunaliella salina -levän sisältämät karotenoidit. Levä tuo suolaan myös sen orvokkimaisen tuoksun.

Lisätietoja suolasta: http://www.masajo.fi/  ja http://www.saltlife.fi/
.

Ei kommentteja: