ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

keskiviikko 6. tammikuuta 2010

HYVÄ RUUANSULATUS EHKÄISEE SAIRAUKSIA


Ihmisen suolisto on kuin monimutkainen ekosysteemi. Me tiedämme miten ekosysteemille käy kun sitä kuormitetaan ja saastutetaan. Joten miksi saastuttaa itseäsi?
Me olemme sitä mitä syömme ja mitä syömästämme ruuasta imeytyy. Pitkällä tähtäimellä hyvä terveys on mahdotonta ilman terveellistä ruokavaliota. Toisaalta hyvästäkään ruokavaliosta ei ole hyötyä, jos ruoka ei pilkkoudu tai imeydy suolistossasi kunnolla. Puuttellinen ruuansulatus saattaa johtaa moniin erilaisiin kroonisiin sairauksiin. Jotta ravinto voidaan käyttää optimaalisesti hyväksi on suoliston oltava terve. Suolisto näyttelee myös tärkeää osaa immuunijärjestelmän toiminnan kunnossa pidossa. Suoliston solut touttavat ruuansulatus nesteitä ja -entsyymejä. Nämä tärkeät suoliston solut uusiutuvat 36 tunnin välein.
Hyödylliset ja haitalliset mikrobit käyvät suolistossamme jatkuvaa kamppailua elintilasta. Jos haitalliset mikrobit saavat vallan, ihminen sairastuu enemmin tai myöhemmin.

JOKAINEN SYÖTY SUUPALA ON KANNANOTTO TERVEYDEN PUOLESTA TAI VASTAAN.

KUN SYÖT, AJATTELE ONKO RUOKASI POSÍTIIVISTA TAI NEGATIIVISTA ENERGIAA.

Länsimaisessa lääketieteessä on pitkään vähätelty suoliston ja sen mikrobitasapainon merkitystä terveydellemme. Monet muut kulttuurit ovat jo kauan sitten ymmärtäneet suolistohyvinvoinnin tärkeyden. Kun suolisto voi huonosti niin kehosikin voi huonosti. Suoliston alueella sijaitsee 80% elimistön immunilogisesta eli vastustuskykyjä ylläpitävästä kudoksesta. Mieti tarkkaan miksi toiset sairastuvat usein esim. flunssaan, olisiko vastaus ruokavaliossasi ja suolistonhyvinvoinnissa?
Ihmisen suolistossa on noin 1,5kg painava bakteerikasvusto, joka on yksi monimutkaisimmistä ekosysteemeistä. Terve suolisto hävittää tehokkaasti erinlaiset taudinaiheuttajat. Vääränlainen ruokavalio, lääkkeet ja alkoholi sekä stressi järkyttävät helposti mikrobitasapainoa. Yksi antibioottikuuri voi järkyttää suoliston hyvää bakteeri tasapainoa kuukausien ajan, siksi onkin hyvä syödä maitohappobakteereita koko kuurin ajan ja vielä sen jälkeenkin.
Suoliston hyvinvointia tukemalla ravinnolla sairaudet saadaan hallintaan. Oikealla ruokavaliolla saadaan hyviä tuloksia monien sairauksien hoidossa, masennus mukaan lukien. Ihmiset ovat yksilöllisiä ja joskus suoliston tilan tutkimus on tarpeellinen, jotta saadaan pysyviä tuloksia. Jokainen meistä on biokemiallinen yksilö joten ravintosuositukset kuten rasvaa vähemmän ja kuitua enemmän ei aina riitä.
Suoliston kunto heijastuu aivoihin asti, huonokuntoinen suolisto saattaa aiheuttaa imeytymishäiriöitä, joiden takia aivojen kannalta välttämätömien välittäjäaineiden muodostuminen vaarantuu. Siksi jo lapsille oikea ruokavalio on hyvin tärkeää.
Maksa kuormittuu huonosta suoliston toiminnasta ja jos maksa ei pysty hoitamaan tehtäväänsä myrkylliset aineet jäävät kehoon. Myrkyt kertyvät rasvakudoksiin ja noin 60% aivoista on rasvakudosta. Joten mitä pistät suuhusi saattaa olla myrkkyttävä vaikutus aivoillesi.
Geenit määrävät vain osan ihmisen terveydestä. Jokainen meistä voi vaikuttaa ratkaisevasti omaan terveyden tilaansa valitsemalla oikean ruokavalion ja elämäntavat.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Se onkin mielenkiintoista että mitä mieli haluaa syödä. Yleensä se on sellaista mikä ei ole hyväksi keholle, vaikka se tuokin hetkellisen hyvänolon tunteen. Mutta alku aina hankalaa ja mitä syö niin sitä haluaa lisää, niin hyvää kuin huonoa.