ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

perjantai 22. tammikuuta 2010

KUIVAHARJAUS


Harjaa itseäsi oikein niin saat hyvän tuloksen

Kuivaharjaus suoritetaan heti aamulla ja uudelleen ennen nukkumaan menoa. Se saa kestää 5 - 10 minuuttia. Aloita harjaus jalkapohjista reippain, pyrittävin liikkein. Sitten harjataan jalkaterät, alaraajat, kädet, käsivarret, selkä, takamus ja lopuksi vatsa ja rintakehä (rinnat hellästi) sekä kaula. Päänahka on myös hyvä harjata luonnonharjaksista valmistetulla hiusharjalla. Kasvojen iho on hyvin herkkä, joten kasvot on paras jättää rauhaan. Kuivaharjaus on hyvä keskittää etenkin selluliittialueille. Harjaus tapahtuu reippain, pyörittävin liikkein alhaalta ylöspäin napakasti, mutta ihoa rikkomatta. Harjaa kunnes ihosi on ruusunpunainen, lämmin ja hohtava. Paras harja kuivaharjaukseen on suunnilleen käden kokoinen luonnonharjaksesta valmistettu riffikinnas. Älä käytä nailonista tai tekokuidusta valmistettuja harjoja, ne ovat liian teräviä ja saattavat rikkoa ihoa. Aluksi kannattaa aloittaa melko pehmeällä harjalla ja hieroa vain kevyesti kunnes iho on "karaistunut", sitten voi siirtyä karkeampaan harjaan ja voimakkaampaan harjaukseen. Hygienia syistä jokaisella perheen jäsenellä tulisi olla oma harja. Pese harja viikoittain.Kuivaharjauksen jälkeen on hyvä ottaa suihku tai hieroa ihoa märällä pyyhkeellä, jotta kuolleet ihosolut saadaan pois iholta. Sen jälkeen iholle levitetään hoitavaa öljyä tai voidetta.

Mitä hyötyä kuivaharjauksesta on?

-Poistaa tehokkaasti kuolleet ihokerrokset, pitää huokoset avoimina
-Kiihottaa ja lisää kaikkien ihonalaisten kudosten ja elinten verensaantia, erityisesti ihon pienten hiussuonten verenkiertoa
-Kiihottaa hormoneja ja öljyä tuottavien rauhasten toimintaa
-Virkistää hermoston toimintaa hermopäätteiden kautta
-Pitää lihakset kiinteinä ja tasoittaa rasvakertymiä
-Virkistää ihoa ja saa sen näyttämään nuoremmalta
-Parantaa yleiskuntoa ja auttaa ehkäisemään ennenaikaista vanhenemista
-Poistaa selluliittiä

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
minulle tuo kuivaharjaus aiheutti katkenneita pintaverisuonia, koska ihoni on hyvin herkkä. Onko olemassa mitään luonnollista tapaa häivyttää näitä "hämähäkkisuonia"? Tepsiikö esim. omenaviinietikka ulkoisesti käytettynä?