ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

keskiviikko 13. tammikuuta 2010

KOTINI ON LINNANI

Kotisi on sinun sielusi pyhäkkö, jossa sinun pitäisi tuntea itsesi turvalliseksi, se on sinun ja perheesi yksityinen alue. Kotisi on oman itsesi peilikuva. Se kaikki mitä siellä on kuvaa sinun elämääsi.
Jos haluat elämänmuutosta, aloita kodistasi ja samalla voit ryhtyä myös muuttamaan ravinnon laatuasi. Epäsiisti koti heijastaa, että oma elämäsi ei ole raiteilla. Vanhat vaatteet ja tavarat ovat ehkä vuosien mittaan kerääntyneet kaappeihin, monilla on kaapissa vaatteita, joita säilytetään vain siksi, että "jos joskus vielä mahtuisin niihin". Me suomalaiset olemme puhdasta kansaa, meillä on sauna, mattojen tuuletus teline ja parvekkeet ainoana maailmassa, tuuletamme liinavaatteet ja kevät siivous kuuluu moneen kotiin. Mutta kaappeihin, vinttiin, kellareihin ja autotalleihin kerääntyy kaiken näköistä krääsää (englanniksi clutter).
Clutter Clearing eli krääsän siivous suomeksi sanottuna onkin hyvä trendi ja kaiken ikäiset voivat tehdä sitä. Se onkin hyvä opetella pienestä pitäen.Tämän siivouksen voit aloittaa yhdestä huoneesta ja sitten kun koko huone on valmis siirry seuraavaan. Lapsesi voivat käydä läpi oman huoneensa. Aloita vaikka makuuhuoneestasi. Katso sen yleiskuvaa ja mieti mitä haluasit muuttaa, sitten käy läpi kaikki esineet ja tavarat laatikostojen, kaappien, hyllyjen ja pöytien päällä. Pysähdy joka esineen tai tavaran eteen ja mieti tuntuuko se positiiviselta tai negatiiviseltä, onko sillä todellista käyttöä. Joskus lahjaksi annetut esineet eivät miellytä ja niitä vain säilytetään lahjoittajan vuoksi. Pyri eroon kaikesta mikä tuntuu negatiiviselta. Sitten vaatekaapin sisältöön, käy läpi kaikki vaatteet ja poista ne, jotka ovat olleet kaapissasi käyttämättömänä ainakin 2 vuotta. Käy näin läpi koko kotisi ja tunne miten hyvältä on vähentää tavaroita, vie käytetyt vaatteet ja tavarat kirpputorille tai kierrätyskeskukseen.
Jos asuntosi asumatila on pieni, niin mieti miten voisit muuttaa huonekalujen järjestystä siten, että saat lisätilaa.

Sitä mukaa kun kodinhoito- ja siivousaineet loppuvat pyri ostamaan "vihreitä tuotteita", Se on terveellisempi vaihtoehto meille kaikille. Unohda kaikki pölynpyyhkimiseen tarkoitetut suihkeet ym., samoin kemialliset tuoksusuihkeet, ne saattavat ärsyttää limakalvoja ja hengitysteitä. Luonnon eetterisetöljyt ovat paras vaihtoehto jos haluat hyvää tuoksua kotiisi. Lue lisää aromaterapia öljyistä näillä sivuilla tai kysy luontaistuotekaupastasi erivaihtoehtoja miten voit käyttää öljyjä ilmanraikastimena.

Elämänmuutos ei tapahdu yhdessä yössä, pienetkin muutokset tuottavat tulossa ajanmittaan. Jatkossa tulee "miten muuttaa terveellisempään ruokavalioon"...


Hyvää siivousta kaikille! Rakasta kotiasi, niin rakastat itseäsi.

Ei kommentteja: