ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

sunnuntai 24. tammikuuta 2010

AROMATERAPIA ÖLJYT KOTIKÄYTÖSSÄKäyttätietoa eetterisistä öljyistä

Eetterisiäöljyjä ei saa käyttää laimentamattomana, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Öljyt laimennetaan aina pohjaöljyyn, jonka tulisi olla laadukas kylmäpuristettu öljy. Kun käsittelet öljyjä, varo ettei öljy jousu sormien kautta silmiin. Jos öljyä joutuu silmiin se pyyhitään pois pohjaöljyllä. Eetterisiä öljyjä käytetään ihon kautta, laimennettuna iholle, kylpynä, kääreenä tai hauteena. Öljyt eivät sovi alle 2-vuotiaille lapsille, raskaana oleville naisille ja imettäville äideille ja vakavasti sairaille. Nämä henkilöt voivat kuitenkin käyttää, pohjaöljyjä sekä eetterisiä öljyjä touksuina, höyryhengityksenä ja saunan löylyssä. Eetterisillä öljyllä voit luoda tunnelmaa kotona. Muista aina ostaa vain aitoja hyvälaatuisia öljyjä. Tavalliset tuoksuöljyt eivät sovi aromaterapiaan. Öljyjä myyvät terveyskaupat ja luomuverkkokaupat.
Eetterisetöljyt paljastavat kasvin syvimmän olemuksen, sen sielun. Niitä on perinteisesti käyttetty parannustarkoituksissa sekä ruumillisen ja sielullisen ongelmien helppottamiseen.

LAVENTELI

Laventeli on aromaterapian monikäyttöisin öljy,
 jolla hoidetaan lukemattomia fyysisiä ja psykkisiä
vaivoja.

Laventelia on turvallista käyttää ja se on yksi harvoista öljyistä, joita voi käyttää laimentamattomana.  Laventeli on ehdottaman hyvä ihonhoidossa, palovammoihin, haavoihin, joita se parantaa arpia jättämättä. Laventeli nopeutta ihon uusiutumista ja sitä voi lisätä muutama tippa kasvovoiteihin kaikille ihotyypeille. Sen rauhoittava vaikutus auttaa sydämmentykytyksiin.

lähde Aduki OY , luomu ja reilukauppa


Laventeli suojaa ja tyynnyttää sekä rahoittaa iltakylvyssä tai jalkapohjiin ja solar pleksukseen hierottuna. Laventeli öljyllä hoidetaan monia psykosomaattiasia sairauksia: erilaisia riippuvuustiloja, pakkomielteitä, ja traumoja. Se tasapainottaa äärimmäistä tunnetiloja, levottumuutta, jännittyneisyyttä, hermostuneisuutta ja masennusta. Laventeliöljyä voi turvallisesti käyttää laimentamattomana, sitä voi myös sekoittaa muihin öljyihin ja se tehostaa muiden öljyjen vaikutusta.

Ensiapuun

Laventeliöljy on hyvä olla myös matkalla mukana, auringon polttamaan ihoon, sekoita aloevera geeliä ja laventeliöljyä muutama tippa ja hiero palaneelle aluelle. Tämä sekoitus rauhoittaa polttavaa tunnetta ja parantaa ihoa.

Palovammoihin, hiero tippa tai kaksi öljyä palaneeseen kostaan, tämä rauhoittaa kipua heti ja välttää vesikellon syntymistä ja uudistaa ihoa.

Haavoihin, pintahaavoihin voi käyttää öljyä, joka auttaa ihon parantumista ja sen antiseptinen vaikutus auttaa tulehdusta vastaan.

Hyönteisten pistoksiin, hiero öljyä pistoksen pinnalle, öljy rauhoittaa kipua tai kutinaa. Kuivia laventelin kukkia voi käyttää tuoksupusseissa. Kukkien päälle voit vielä lisätä tipan tai kaksi öljyä, käytä pusseja liinavaate- ja vaatekaapeissa tai alusvaatelaatikoissa. Voit laittaa pari tippaa imurin pussin päälle tai filtteriin niin saat hyvän tuoksun kotiisi imuroidessasi. Laita muutama tippa pumpulin päälle ja laita tämä sitten tyynysi viereen niin saat rauhallisen yö unen.


Ei kommentteja: