ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

torstai 25. marraskuuta 2010

AITOA RUOKAATaas on se hetki vuodesta, jolloin juhlitaan pikkujoulua ja suunnitellan joulunviettoa. Herkuttelu kuuluu jouluun ja joka joulu monet meistä keräävät muutaman ylimääräisen kilon kaiken sen ylenpalttisen syömisen ja juomisen vuoksi. Herkuttelu ja nautiskelu on hyväksi, se lisää elämäniloa. Meillä on kuitenkin paljon erinlaisia vaihtoehtoja, voimme herkutella ja nautiskella kevyemmin ja välttää liiallista alkoholin nauttimista. Päätä tänä vuonna syödä hieman vähemmän ja lisää liikuntaa tämän herkuttelukuukauden aikana.
Kun valmistat omia jouluruokia niin tiedät mitä syöt. Valmiit einekset ja valmistuotteet sisältävät valtavasti lisäaineita, rasvaa tai sokeria ja usein se oikea aito valmitusaine on korvattu aivan jollain muulla.
Ruotsalainen Mats-Eric Nilsson on kerännyt paljon tietoa kaikesta siitä mitä syömme kahteen eri kirjaan "Petos Lautasella" ja "Aitoa Ruokaa". Nämä kirjat antavat paljon yllättäviäkin tietoja siitä mitä ravintomme, jota syömme todella sisältää. Pidän hänen tavastaan kirjoittaa ja vertailla erimaissa käytettäviä tuotteita.  Esimerkiksi: Tuorejuustot, no Ranskaahan pidetään juustojen maana. Aikoinaan jo Kenraali Charles de Gaulle sanoi "Miten voi hallita maata, jossa on enemmän erilaisia juustoja kuin päiviä vuodessa". Todellakin ja ne ovat suurin osa aitoja tuotteita, joita valmistetaan vain tietyillä alueilla ja usein samoista eläimistä kuten esim. vuohen tai lampaan maidosta valmistetuissa juustoissa on eri makuvivahteita riippuen siitä mikä vuodenaika on. Kesällä eläimet viedään ylös vuoristoon, jossa ne saavat syödä luonnonyrttejä ja kasveja, talvella taas se saavat heinää. Tämä vaikuttaa maidonlaatuun ja siten myös juustoihin. usein juustoja valmistaa pienet yritykset eivätkä isot teolliset laitokset, no tokihan niitäkin Ranskasta löytyy.
"Aitoa Ruokaa" kirjassa löytyi seuraavaa: Meilläkin Suomessa valmistetaan laadukkaita juustoja, mutta kaikki pakkaukset, joissa lukee juusto ei todellakaan ole sitä. Esimerkiksi Crème Bonjour versio Chèvre ja yrtit, vuohen sulatejuusto sisältää vain 1,6% Chèvre juustoa ja sekin jauheena??? Siinä on 15% rasvaa, stabilointiaineita, runsain määrin lisäaineita, aromeja ja gelatiinia. Yhteensä valmistukseen on tarvittu 15 aineosaa kuin taas aitoon vuohen juustoon Fromage de Chèvre käytetään vuohenmaitoa ja suolaa.

Täytyy myöntää, että Mats-Ericin kirja on aika hurjaa luettavaa, siitä mitä kaikkea meidän tulisi tietää mitä suuhumme laitamme. Elämme pidempään kuin ennen, mutta silti usein voimme paljon huonommin.

Jouluruokien valmistaminen itse on mukavaa ja voit itse päättää mitä lautaseltasi löydät. Jouluun kuuluu ruokien valmistaminen ja leipominen. Päätä kuitenkin tänä jouluna ottaa askel terveellisempään suuntaan.   Korvaa sokeri intiaanisokerilla, joka sopii hyvin leivontaan. Vältä liika suolan käyttöä ja muista vaihtaa suolasi ruususuolaan tai aitoon ei valkaistuun merisuolaan.

Nauti todellisista hetkistä ja mieti mitä haluaisit ensi vuonna muuttaa elämassäsi. Onko jo tullut elämäntapamuutoksen aika? Muutosta ei tehdä hetkessä, ei viikossa eikä kahdessakaan. Loppuen lopuksi se on aika helppoa hyvillä ohjeilla ja kannustuksella. Sinulla on vielä kuukausi aikaa miettiä mitä sinä haluaisit muuttaa elämässäsi. Terveellinen ravinto ja liikunta lisää hyvinvointia. Saatat myös tarvita  ohjausta mielen ja sisimmän rauhan saavuttamiseen sekä itsesi parempaan tuntemiseen. Stressin hallintaan ja todellisen minäsi löytämiseen. Ohjelmani Elämäsi Toinen Kevät sisältää tämän kaiken. wwwsouljoysc.com

Muista kun käyt joulun ruokaostoksilla sinä voit valita aidon tai petostuotteen välillä! Elä aidosti ja nauti!

Ei kommentteja: