ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

torstai 19. elokuuta 2010

MEDITAATIO SOPII MEILLE KAIKILLE

Luuletko olevasi liian kiireellinen tai tunnetko,
että muut pitävät sinua outona jos kerrot,
että meditoit?
Tiesitkö, että jo muutaman minuutin hiljentyminen voi olla meditaatiota?
Meditaation ei tarvi olla jalat ristissä istumista ja mielen tyhjentämistä.

Tässä kerron sinulle millä tavalla voit löytää oman meditaatio "lajisi" ja mitä hetken kestävä meditoiminen voi sinulle antaa.
On jopa lääketieteellisestikin todistettu, että meditaatiolla on hyvinvointia ja terveyttä edistäviä vaikutuksia. Stressin hallintaan löytyy monia erilaisia mahdollisuuksia, meditaation harjoittaminen edesauttaa immunisysteemin toimintaa, verenpaine laskee, univalmius lisäntyy ja yöunen laatu parantuu, meditaatio tuo tasapanoa elämään ja helpottaa ahdistavissakin tilanteissa.

Meditaatio keskittyy oikeanlaiseen hengitystekniikkaan, josta on apua muulloinkin. Harjoitukset keskittyvät kehomme toimintoihin, yksi kerrallaan ja näin opettelemme keskittymään ja kuuntelemaan omaa kehoamme ja sen meille viestittäviä tunteita, oloja tai kipuja. Kun opimme kuuntelemaan itseämme paremmin on meidän helpompi auttaa itseämme rauhoittumaan ja tasapainottumaan... Meditaation avulla voimme saavuttaa lisää itsetuntemusta ja auttaa kehoamme pääsemään syvälliseen rauhaan, sitä tarvittaessa. Lapset rakastavat meditaatio harjoituksia, niiden kuitenkin tulee olla lyhyitä ja niitä voidaan jopa tehdä seikkailumatka mielessä, jossa lapselle annetaan mahdollisuus opastettuun mielikuvitusretkeen, harjoitukset kuitenkin auttavat lapsia keskittymään, kuuntelemaan ja hiljentymään ja näillä kaikilla on todettu olevan hyviä vaikutuksia lasten koulutyöhön ja oppimiseen... Teini-ikäiset ovat saaneet apua ahdistukseen ja opastetut meditaatioharjoitukset tuovat lisää itsevarmuutta.

Seuraavina päivinä tuon sinulle erinlaisia harjoituksia, joita voit itse tehdä ja voit siten valita mikä sinulle sopii parhaiten. Meditaation tarkoitus on parantaa hyvinvointiasi ja antaa sinulle mahdollisuus hiljentyä kuuntelemaan itseäsi, sekä lisätä energiaasi ja elämäniloa...


Ei kommentteja: