ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

maanantai 23. elokuuta 2010

F NIINKUIN FITNESS -ELÄMÄNAAKKOSET

Olen ottanut liikunnan Fitnessin alle, koska olen varannut L-kirjaimen aivan toiselle sanalle kuin liikunta. Kuten monet meistä jo tietää, että liikunnalla on suuri merkitys meidän hyvinvointiimme. Löysin hyvän artikkelin netistä ja lopussa on vielä nettisivujen osoite, jos haluatte lukea lisää liikunnasta.
Muistakaa, että luonnossa liikuminen antaa muutakin kuin liikuntaa, mieli herkistyy ja sielu lepää, tunnet itsesi osaksi luontoa ja anna itsellesi aikaa tarkkailla luonnon herkkyyttä ja sen mahtavaa energiaa. Koe, kuuntele ja näe luonto samalla kuin liikut. Saat raikasta ilmaa ja elinvoimaa, ota ystävä mukaan ja lähde liikkelle, miten ikinä sitten haluatkaan liikkua. 
LIIKUNTA OSAKSI ELÄMÄÄ
Säännöllinen liikunta on yksi terveellisen elämän peruspilareista. Kehomme tarvitsee liikuntaa ja kaikenlainen liikkuminen edistää terveyttä ja toimintakykyämme. Sopivasta annosteltuna liikkuminen tuo iloa ja mielihyvää. Liikunnan kokonaismäärä ja säännöllisyys ratkaisevat, mitkä ovat liikunnan vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiimme. Säännöllinen liikunta auttaa selviytymään arjen vaatimuksista ja on osa hyvinvointiamme.
Itse asiassa juuri arkipäivän rutiinit tarjoavat hyvän lähtökohdan liikunnan lisäämiselle. Liikkumisen ei tarvitse olla välttämättä harrasteliikuntaa. Keho ei kaipaa äärirajoilla ponnistelua, vaan kohtuullisella kuormituksella tapahtuvaa päivittäistä liikkumista. Suurin osa siitä voidaan kattaa arjen hyötyliikunnalla, muutamalla pienellä muutoksella päivittäisissä rutiineissa. Energiaa kuluu myös työmatkalla, kotitöissä tai vapaa-ajalla.

PERUSKUNTO
Vahva sydänlihas ja toimivat keuhkot luovat hyvän peruskunnon. Jos peruskunto on hyvä, ihminen jaksaa kaiken kaikkiaan paremmin. Säännöllinen liikunta vahvistaa sydänlihasta ja parantaa keuhkojen toimintaa. Vähemmän liikkuvan sydän tykyttää nopeammin kuin säännöllisesti liikkuvan ja hän väsyy helpommin. Jos sydän on vahva, väsymystä on helppo vastustaa. Säännöllisen liikunnan tuomat edut huomaa arkielämässä. Arjen askareet sujuvat ja tarmoa riittää ylimääräiseen puuhailuun. Portaiden nousu ja bussipysäkille pinkaisu onnistuvat puuskuttamatta.
Kunnon kohotus on järkevää aloittaa arkiliikunnasta. Hissin voi vaihtaa portaisiin ja auton jättää hieman kauemmaksi ulko-ovesta - samalla saa hyödyllisiä lisäaskelia. Pienet muutokset ovat helpompia toteuttaa.
"Sohvaperunan" tie liikkujaksi ei ole toivottoman pitkä. Kuntoa voi parantaa ilman kuntoiluharrastusta, huomaamatta, vaikka kävelemällä osan päivittäisistä matkoista. Koti- ja pihatyöt, marjastus, sienestys, retkeily ja ulkoilu lasten ja koiran kanssa liikuttavat ohimennen. Myös työaikaa kannattaa hyödyntää; kävely työkaverin huoneeseen sähköpostin sijaan tai nousu työtuolista aina kun mahdollista ovat liikuntaa. Itselleen voi vaikka luvata, että nousee työtuolista aina, kun puhuu puhelimeen.
Toisaalta itselle mieluinen tapa liikkua voi olla vaikkapa
kävely, sauvakävely
hiihto, juoksu
kuntasaliharjoittelu
pyöräily, pallopelit
uinti, vesivoimistelu
Jotta uusi aktiivinen elämä ei lipsahtaisi takaisin entiseen, liikunnan tulisi tuntua hyvältä. Suorituspaineet kannattaa unohtaa - tärkeintä on nauttia! Liikkumaan tottumattomalle pienikin lisäys liikunnan määrään on terveydelle hyväksi. Jokainen ylimääräinen askel kannattaa ottaa. Mitä enemmän liikkuu, sitä enemmän hyötyä keho siitä saa.
lähde http://www.pienipaatospaivassa.fi/liiku.php

Ei kommentteja: