ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

perjantai 20. elokuuta 2010

HELPPO HENGITYS MEDITAATIO


Hyvälaatuinen ja rauhallinen, mutta syvä hengitys on kaikkien meditaatioiden peruskivi. Hengittäminen tapahtuu automaattisesti ja emmekä anna kovinkaan usein itsellemme aikaa tarkkailla hengitystämme. Stressitilanteissa ja muutenkin hengityksemme saattaa olla hyvinkin pinnallista, kehomme kuitenkin tarvitsee paljon happea, jotta verenkierto voisi kuljettaa sitä kaikille soluille.
Ensiksi voit vain keskittyä hengitykseesi, eikä sinun tarvitse tehdä mitään muuta kuin tarkkailla miten ja mihin osaan kehoasi hengität. Keskity vain sisään- ja uloshengitykseen. Tutkiskele miten syvällistä tai pinnallista hengityksesi on ja tarkkaile mikä osa kehossasi kohoaa kun hengität. Voit tehdä tätä istuen ja selälläsi maaten, mutta pidä kehosi suorassa.

Hengitys meditaatio on siitä hyvä, että sitä voi harrastaa missä ja milloin vain. Keskityt vain hengitykseesi ja huomaat miten ulkopuolinen maailma haihtuu...tämä on hyvä harjoitus vaikka työpaikalla kiireen ja paineen keskellä tai kun muuten tunnet itsesi uupuneeksi.
Voit harjoittaa tätä meditaatiota 5-20 minuuttia. Aloita vaikka 5 minuutilla ja lisää aikaa hiljalleen tai kun sinulla on hyvä rauhallinen ympäristö on helpompi tehdä harjoitus pidempään.

Tee harjoitus näin

  1. Istu selkäsuorana, jos haluat voit laittaa jalat ristiin silloin kuin istut lattialla. Voit myös käydä makuulle selällesi ja ota silloin tukeva tyyny tai rullalle kierretty pyyheliina polviesi alle. Tarkista, että kehosi on suorassa ja pidä kätesi rentoina sylissäsi tai sivulla miten sinusta parhaimmalta tuntuu. 
  2. Hengitä sisään ja ulos nenäsi kautta ja tutki miten hengitys kulkee kehossasi.
  3. Tutkiskele hengitystäsi ja keskity vain siihen, voit myös vaihtaa uloshengityksen suun kautta.
  4. Jos mielesi kulkee muualle tuo se rauhallisesti takaisin hengitykseesi.
  5. Hengitä ilmaa eri kehonosiin ja tarkkaille miten kehon osat kohoavat hengityksestä. Vatsan alueella olevat sisäelimet saavat rauhallista hierontaa, joka kerta kun kohotat vatsaasi ja hengitä mahdollisen alas. Älä kuitenkaan pakota hengitystäsi vaan anna sen kulkea luonnollisesti ja vapaasti. Kokeile myös miltä tuntuu kun hengität vain rintakehäsi yläosiin, niin että kylkiluut laajentuvat sivusuuntaisesti. Tiedosta koko ajan miltä sinusta tuntuu.
  6. Harjoituksen lopussa liikuta sormia ja varpaitasi, venyttele käsivarsiasi ja sääriäsi. Jos olet tehnyt harjoituksen makuuasennossa, käänny kyljellesi ja odota hetki ennenkuin nouset siitä ylös istuma-asentoon ja nosta pääsi ylös vasta viimeisenä.

Jos haluat todella kuunnella hengitystäsi niin laita korvatulpat korviin niin kuulet miltä hengittäminen kuulostaa, tämä vahvistaa mahdollisuutta kuulostella miltä sisälläsi kuulostaa ja samalla korvatulpat helpottavat kaikenlaisten ylimääräisten äänien  poistamiseen, joita ympärillasi saattaa olla.

Tämä meditaatio on hyväksi jokaiselle, mutta etenkin silloin kun kärsit stressistä ja olet uupunut.


Ei kommentteja: