ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

tiistai 31. joulukuuta 2013

SMOOTHIE OSTOSLISTA

Tietoja Smoothie Haasteen ohjeista

Joka päivä näiltä sivuilta löytyy uusi ohje ja jonkin ruoka-aineen ravintoarvot. Samalla, kun saat reseptin, niin opit myös mitä valmistusaineet sisältävät ja mitä hyötyä niiden nauttimisesta saat.

Huomio! Smoothie reseptit ovat ilman maitotuotteita eivätkä sisällä gluteenia. Jos olet allerginen jollekin ruoka-aineelle voit aina vaihtaa sen toiseen.

Jaan ruoka-aineet kolmeen osaan:
  • Smoothien perusosa koostuu kaikesta kiinteästä ravinnosta, kuten hedelmistä, marjoista, vihanneksista ja yrteistä.
  • Superfood eli lisäravinteet, joita lisätään pieniä määriä smootheihin joka päivä.
  • Nesteet, smootheihin lisätään nestettä, jonka jokainen voi itse valita, pelkkä vesikin käy tai voit käyttää jäähdytettyä yrttiteetä tai mantelimaitoa. Soija- tai riisimaitokin käy, mutta mantelimaito on minun suosikkini.

Perusravintoaineet joka päivä
Puolikas sitruuna puristettuna, sitruuna puhdistaa ja alkalisoi kehoa, siitä saat myös osan päivittäistä C-vitamiini annoksesta. Sitruuna antaa kirpeyttä ja korostaa varsinkin marjojen makua.

Suomalaiset marjat ovat aitoa superfoodia ja kuten edellä mainitsin, jos niitä on pakkasessa niin ota ne käyttöön, muuten niitä löytyy kaupan pakastealtaasta kohtuuhintaan. Tyrnimarjapussista käytät vain noin 10 marjaa per smoothie. Yksi pussi riittää moneen reseptiin.

Pellavansiemenet ovat erittäin terveellisiä ja ne ovat edullisia. Laita yksi ruokalusikallinen pellavan siemeniä likomaan veteen yön yli, lisää vettä vain sen verran, että siemenet peittyvät kostuessaan ja laskeutuessaan lasin pohjalle. Yön aikana vesi muuttu hieman “limamaiseksi” , joka on normaalia. Käytä vesi ja siemenet yhdessä, se ei anna minkäänlaista pahaa makua smoothieen. 

Chia- siemenet ovat ravintorikkaudeltaan vielä parempi vaihtoehto, kuin pellavansiemenet, mutta kallimpia. Päivittäinen määrä mitä Chian-siemeniä tarvitaan smoohtieen on vain 15g jo 500g pussi riittää koko ohjelman ajan.

Maca- jauhe on Perun Andeilta Maca juuresta valmistettu jauhe, joka on ravintorikkaimmista ruoka-aineista. Maca-jauhetta tarvitset noin smoothieen teelusikallisen per henkilö.

Vehnänoras-jauhetta lisään myös smootheihin, tai sitten sekoitan sen pieneen määrään vettä ja juon sen erikseen smoothien yhteydessä. Voimakas vihreä väri värjää smoothienkin tumman vihreäksi.

Hampunsiemenjauhe on edullista ja se sisältää paljon kuitua ja hyvia rasvahappoja.

Kamomilla-, Rooibos- ilman lisäaromeja, sekä vihreätee sopivat hyvin jäähdytettynä nesteeksi smoothieen.

Halutesssi vaihtelua, voit myös käyttää mantelimaitoa. Soijamaidoista ollaan nykyään kahta erimieltä, toiset suosii ja sitten toiset ovat sitä vastaan kokonaan. Mantelimaidoissakin on eroa ja kokeilemalla löydät omasi. Minä pidän itse mantelimaidosta, jossa on hieman karvasmantelin maku.
Vältä kuitenkin kaikkia aromeilla lisättyjä maitoja. Katso ettei maitosi sisällä sokeria.

Jos pakastimessasi on marjoja niin käytä niitä. Sinä voit käyttää mitä tahansa marjoja, jos sinulla ei ole pakastimessa mainittua marjaa.
Käytämme puhdistavia vihanneksia kuten kurkkua, fenkolia, varsiselleriä, pinaatinlehtiä, lehtisalaattia, persiljaa ja avokadoa.

Suomalaiset marjat ovat aitoa superfoodia ja kuten edellä mainitsin, jos niitä on pakkasessa niin ota ne käyttöön, muuten niitä löytyy kaupan pakastealtaasta kohtuuhintaan. Tyrnimarjapussista käytät vain noin 10 marjaa kerrallaan. 

Itse en yleensä lisää hunajaa mukaan, ehkä joskus tarvittaessa. Jos haluat makeuttaa smoothiesi niin tee se ainoastaan hyvälaatuisella hunajalla. Älä käytä makeutusaineita tai sokeria. Käytä hunajaakin kohtuullisesti.

Kaikki smoothiet on valmistetttu ja testatattu kotikeittiössämme.

Yhden henkilön smoothieen ei tarvita paljon raaka-aineita kerralla, ensimmäinen ostoslista on hieman pitempi, jos sinulla ei satu jo olemaan mitään näitä tuotteita kotona. Marjoja kuluu vain pieni määrä kerrallaan. 


Smoothie ostoslista 5 ensimmäistä päivää:

3 sitruunaa
1 kypsä avokado
2 kypsää banaania
1 kurkku
1 pieni fenkoli
viinirypäleitä pieni määrä
pakastemarjoja, osta pieniä pusseja mustikoita, viinimarjoja, vadelmia ja tyrnimarjoja. Kaikki muutkin marjat käy. Osta ainakin kaksi pussia erilaisia marjoja, ne riittävät sinulle myöhempäänkin käyttöön
1 tuore inkivääri, ei tarvitse olla iso, sillä vain pieni pala siitä kerrallaan smoothieen
persiljaa
pieniä pinaatinlehtiä
kokonaisia pellavansiemeniä 500g
hampunsiemeniä rouheena tai kokonaisena 500g

Siemenpussit riittävät koko kuukauden ajaksi

Osta vaikka vain kaksi pientä pakastemarjapussia kerrallaan. Suosi suomalaisia marjoja.
Jokainen voi itse päättää mistä raaka-aineet ostaa. Jos haluat luomua niin osta, jos budjetti on piukka niin Lidlistäkin löydät edullisia vihanneksia ja hedelmiä. Lähikauppastasi sinun pitäisi löytää nämä kaikki tarvikkeet, jotta pääset alkuun. 

Ruohonkuuri- kaupasta tai vastaavista luomukaupoista löydät chian-siemenet, maca -jauheen ja muut superfoodit. Voit ostaa niitä myös netin kautta ja verrata hintoja.

Ihanaa, että lähdet mukaan kokeilemaan ja puhdistautumaan!Ei kommentteja: