ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

maanantai 22. elokuuta 2011

QUINOA - TERVEELLISTÄ JA MAITTAVAA...

Oletko jo kokeillut quinoaa tai kvinoaa kuten se suomeksi kirjoitetaan. Quinoa on Andeilla kasvava kasvi, joka viihtyy ankarissakin olosuhteissa ja se on Andien intiaanien pääasiallinen ravinnonlähde ja Suomessa sitä voi ostaa tietenkin kaikista ekokaupoista, mutta myös löydät sitä jokapäiväisestä ruokakaupastasi useimmiten se on reilunkaupantuote.

Tässä liitteenä Reilunkaupan kertomus quinoasta:


Kvinoa on Andeilla vuosituhansien ajan viljelty siemenkasvi, jota käytetään viljan tapaan. Kvinoa on gluteenitonta ja sopii hyvin keliaakikoille ja monille vilja-allergikoille. Se täydentää hyvin myös kasvissyöjien ja vegaanien ruokavaliota. Se sisältää runsaasti proteiinia, kalsiumia, rautaa, vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, kaikkia välttämättömiä aminohappoja sekä terveellisiä, tyydyttymättömiä rasvoja.

Maailmassa kvinoaa viljellään lähinnä Boliviassa, Perussa ja Ecuadorissa. Kvinoa kasvaa karuissakin olosuhteissa, ja siksi sitä viljellään paljon Andeilla yli 3000 metrin korkeudessa. Kvinoaa käytetään myös paikallisesti ruuanvalmistuksessa, mutta vientiin myytävästä kvinoasta perheviljelijät saavat kovasti tarvitsemiaan tuloja.

Kvinoan viljely ja vienti kehittyneisiin maihin on kasvussa. Pohjois-Amerikan maiden lisäksi kvinoaa viedään yhä enemmän myös Keski-Eurooppaan. Kasvava kiinnostus johtuu erityisesti kvinoan hyvistä ravintoarvoista.


Kvinoaa on pieni siemen, jota löytyy vaaleana tai punertavana. Sitä tarvitsee keittää noin 15-20 minuuttia ja se turpoo jonkin verran. Kvinoaa voi käyttää riisin tai couscousin sijasta tai sitä voi lisätä salaatteihin ja keittoihin. Itse pidän kvinoan pähkinäisestä mausta ja minulle se ainakaan ole aiheuttanut vatsan väänteitä kuten riisi, couscous ja pasta saa aikaan. Se on gluteeniton ja se on hyvä vaihtoehto kaikille, jotka haluavat hallita painoaan. Samalla kun nautit tätä terveellistä ravintoa teet myös hyvän työn tukemalla Andien intiaanikansoja, joille niin monille quinoa on ainoa tulonlähde. Kun ostat Reilunkaupantuotteita takaat, että kasvattaja todella saa toimeentulon tuotteesta. 

Punertava kvinoa


Kypsä kvinoa...
Ei kommentteja: