ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

maanantai 8. elokuuta 2011

ILOA ARKEEN...Kesä etenee pikku hiljaa loppua kohti ja päiväkin alkavat lyhentyä ja tähtitaivas näkyy taas kirkkaana elokuisella taivaalla. Kesäaika tuntuu olevan riemukasta aikaa vaikka et olisikaan lomalla, onhan sentään valoa, lämpöä ja paljon kesän tapahtumia. Syksyn saapauessa arki astuu paikoilleen tutulla rutiinilla.


Jotta saisit kaiken ilon irti arjesta, niin ota käyttöön seuraavat ohjeet:

1. Meillä kaikilla on kiire aamuisin aamuaskareista ennen töihin tai oppilaitokseen lähtöä. Ottamalla käyttöön hieman lisäaikaa aamulla ja nauttimalla rauhallisesti aamuntoimista takaat itsellesi jo vähemmän stressiä. Nykyaikaisilla laitteilla voit edellisenä iltana tallentaa myöhäisohjelman ja käydä nukkumaan hieman aikaisemmin. Heräämällä aikaisemmin aamulla, anna itsellesi aikaa sängyssä, venyttele raajojasi, muistele mitä unia olet nähnyt yön aikana ja nouse hitaasti ylös. Nauti suihkusta, tunne veden lämpö ja sen puhdistava voima, kuvittele kuinka negatiiviset ajatuksesi huuhtoutuvat kuvaimellisesti alas lattiakaivon kautta viemäriin ja miten lämmin vesi tuo uusia mielyttäviä ajatuksia tilalle. Nauti aamiaisesta ja aamuaskareista.

2. Ennenkuin lähdet kotiovesta ulos, niin luo katse peiliin ja kerro itsellesi, että tästä päivästä tulee hyvä päivä. Jos joudut liikkenneruuhkaan niin älä hermostu siitä tuotat vain itsellesi turhaa stressiä, ole joustava ja kuuntele jotain mukavaa radiosta. Usein myös liikenteessä me itse luomme lisää stressiä. Ystävällinen mieli liikenteessä tuo iloa myös muillekin.

3. Mitä sitten päivän aikana teetkin, työskentelet, opiskelet tai vietät vapaapäivää, ole joka hetki tietoinen mitä teet. Ole läsnä joka hetkessä.

4. Pidä huolta, että syöt terveellisesti ja vähennä turhia kaloreita ja vältä tuotteita, jotka sisältävät lisäaineita. Omaa vastustuskykyä voit hoitaa terveellisellä ravinnolla ja näin vältyt turhilta vilustumisilta ja jaksat paremmin.

5. Harrastaa liikuntaa päivittäin edes lyhyen ajan ja nauti raikkaasta ulkoilmasta. Tunne miten tuuli tai ilma koskettaa kasvojasi, nauti jopa sateesta. Nauti auringosta, joka hetki kuin vain voit. Löydä itsellesi sopiva liikunta laji, kuuntele omaa kehoasi ja opettele tuntemaan kehosi tarpeet.

6. Meidän tulisi joka päivä tehdä jotain mielekästä, jotain jota rakastat ja antaa sinulle mielihyvää. Hemmottele itseäsi lämpimällä kylvyllä kynttilän valossa tai saunan lämmöllä. Vietä aikaa kotieläimien kanssa, lue, tee käsitöitä ota rauhallinen hetki ja kuuntele mielimusiikkiasi...

7. Osoita rakkautta perheellesi ja näytä päivittäin pienilla asioilla, että joku henkilö on sinulle tärkeä ja rakas. Kaunis huomautus työtoverille voi muuttaa hänen päivänsä ja ystävällisyys ja välittäminen lisää kaikkien iloa myös sinunkin. Ole luonnollinen.

8. Tutki omia ajatuksiasi ja puhettasi ja huomaa aloitatko lauseen positiivisesti tai olemalla negatiivinen...
Kaikkiin ongelmiin löytyy useita ratkaisuja ja varsinaista oikeaa ei ole. Joustavuus elämässä helpottaa sen kulkua ja auttaa pysymään positiivisena vaikeissakin asioissa.

9. Opettele olemaan kiitollinen päivittäin pienistäkin asioista, kun löydät helposti parkkipaikan, ole kiitollinen, ole kiitollinen aamuauringosta, kauniista auringonlaskusta, vieraan hymystä tai naapurin ystävällisyydestä aivan mistä tahansa. Mitä enemmän osaat olla kiitollinen pienistäkin asioista, sitä enemmän kylväät hyvää elämällesi.

10. Opettele elämään tässä ja nyt. Eilinen on menneisyyttä ja tulevaisuutta on turha murehtia. Voit tehdä suunnitelmia tulevaisuutta varten ja aloittaa elämään jo tänään kuin olisit saavuttanut osan siitä. Saat elämästä paljon enemmän irti kun osaat ottaa osaa jokaiseen hetkeen. Muista kuitenkin, että tarvitset omaa aikaa, joilloin voit nauttia vapaudesta olla tekemättä mitään.


Ei kommentteja: