ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

torstai 24. maaliskuuta 2011

PYYKKIPÄIVÄ...Eilen satuin näkemään Ranskan Tv:stä ohjelman, jossa kerrottiin ja testattiin vihreämpi vaihtoehto pyykinpesuun. Kaupoissa on nykyään erilaisia pyykinpesujauheita ja -nesteitä, jotka suojelevat luontoa, mutta niiden miinus puoli on, että ne ovat usein kalliimpia kuin tavalliset fosfaatteja sisältävät pyykinpesuaineet. Itse pyrin aina käyttämään luontoa säästäviä tuotteita, vaikka niiden hinnat ovatkin korkeita. Tämä eilen näkemäni ohjelma todella kiinnitti huomioni.
 Kaiken lisäksi ystäväni kertoi minulle muutama viikko sitten miten hän on siirtynyt käyttämään vain luonnontuotteita ja hän sekoittelee omat suihku- ja käsisaippualiuokset itse, hän jopa valmistaa omat shamppoon ja hammastahnankin. Jotta näin pitkälle pääsee on ensin löydettävä hyvin varustettu luonnontuotteidenliike tai verkkokauppa, jotta voit aloittaa oman tuontannon. Innostuin kokeilemaan ja muutama viikko sitten tilasinkin erilaisia luonnonöljyjä, eteerisiäöljyjä ja aivan tavallista luonnonsaippuaa nestemäisenä, jota tämä ranskalainen verkkokauppa www.aroma-zone.com myy. Heillä on myös englanninkieliset sivut ja tulevat varmaan jatkossa parantelemaan niitä lisää. Tällä viikolla olen sitten sekoitellut erilaisia suihkugeelejä, joita on helppo valmistaa, sekoittamalla luonnollista nestemaistä saippuaa, joka on kasvipohjainen, hieman ihoa ravitsevaa öljyä kuten aprikoosin siemenöljyä tai manteliöljyä ja lisään sekoitin 10 tippaa eteeristä vanilja- ja kaneliöljyä ja voi taivas mikä nautinto suihkuhetki onkaan ihanan tuoksun seurassa, joka jää ihollekin. 
Joten olen päättänyt, että säännöllisesti laitan jonkun hyvän "vihreän" reseptin näille sivuille.  Elämän Toinen Kevät ohjelman Detox puoli käsittelee myös kodin detoxia, eli se pyrkii antamaan neuvoja miten vähentää kemikaalien kuormitusta kotiympäristössä samalla kuin puhdistat itseäsi. 

Palataan takaisin siihen TV -ohjelmaan, siinä kokeiltiin kolmea eri pesuainetta ja yksi niistä oli tuhkasta ja vedestä saatava liuos, joka oli saatu aikaan polttamalla puuta, lajia ei mainittu. Tuhkaa sekoitettiin veteen astiassa ja annettin levätä yön yli , niin että tuhka ehti painua astian pohjaan ja sen jälkeen kauhalla kerättiin kirkas neste pois, niin ettei tuhkahiukkasia tullut mukaan. Tämä liemi pullotettiin ja siihen lisättiin muutama tippa eteeristä öljyä antamaan tuoksua. Toinen vaihtoehto vihreälle pyykinpesuaineliukoselle on Marseillen saippuasta valmistettava nestemmäinen  aine, jonka reseptin annan tässä samalla. Tämä on turvallinen ja todella edullinen vaihtoehto ja eikä ärsytä, herkkäihoisenkaan ihoa.  Eilisessä ohjelmassa aineet testattiin tavallisen kaupasta ostettavan pesuaineen kanssa, sitten että kolmeen valkoiseen T-paitaan tehtiin samanlaiset tahrat, ruokaöljyllä, mustikkahillolla ja ketsupilla. Jokainen paita pestiin samaan aikaan eri koneissa, kukin omalla edellämainituilla  pesuaineella ja tuloksena oli se, että jokainen T-paita oli yhtä puhdas vaikka tahrat olivat kyllä jättäneet näkyviin väriä esim. mustikasta, jonka kaikki tiedämme olevan erittäin vaikeasti poistettava tahra vaatteissa. Siis myös teollinen pyykinpesuaine jätti saman tahran. 
Valmistukseen tarvitset aidon Marseillen saippuan, pesupähkinöitä, ruokasoodaa, kidesoodaa, tavallista etikkaa ja jos haluat niin voit lisätä eteerisiä öljyjä. Tarvitset seoksen valmistamiseen ison kulhon ja tyhjän pesuaineliuospullon. Ensimmäisellä kerralla joudut hankkimaan kaikki tuotteet, mutta jatkossa tarvitset vain saippuaa, sillä pesupähkinäpakestista riittää moneen kertaan samoin kuin soodaa. 

100gm raastettua marseillen saippuaa
2 rkl kidesoodaa
2rkl ruokasoodaa
kourallinen pesupähkinöitä
3rkl etikkaa
1,5 vettä
20 tippaa eteeristä öljyä esim. sitruuna ja/tai Teepuuöljy, ne desinfioivat pyykkiä ja antavat aineelle miellyttävän tuoksun. 

Valmista seos seuraavasti:
Laita raastetut saippuahuitaleet kulhoon ja kaada päälle noin 5dl kuumaa vettä. Sekoita hyvin, lisää tähän sooda, mutta pidä huolta siitä, että sinulla on tarpeeksi suuri kulho sillä soodat saavat liuoksen kuohumaan hetken aikaa. Sekoita nämä hyvin ja lisää etikka. Anna seoksen vaikuttaa yön yli. Seoksesta tulee paksu tasainen saippuamainen tahna. Keitä nyt kourallinen pesupähkinöitä 5-7min ajan ja anna liuoksen jäähtyä hetken aikaa. Poista pesupähkinät vedestä ja sekoita tämä vesi nyt saippuaseoksen joukkoon ja lisää eteerisiä öljyjä , voit käyttää vispiläsekoitinta apuna jos haluat. Kun liuos on tasainen niin pullota se suppilon avulla. Käytä pesuliosta samaan tapaan kuin nestemäistä pesuainetta. Pulloa on hyvä ravistaa ennen jokaista käyttöä.
Et välttämättä enää tarvitse huuhteluainetta, mutta siihen voit käyttää tavallista kirkasta etikkaa. Se pehmentää veden eikä pyykkisi enää kuivana tuoksu yhtään etikalle. 

Pyykkisi tuoksuu raikkaalta ja se on iholle ja luonnolle ystävällinen.


Ei kommentteja: