ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

maanantai 14. maaliskuuta 2011

7 TAPAA PALAUTTAA TASAPAINOSI...

Tunnetko mielesi synkäksi aivan kuin painovoima vetäisi sinua alaspäin?
Muistele hetki miten hauskaa oli lapsena leikkikentillä, pihalla, hyppiessäsi lätköissä ja miten muovailusavesta sait vaikka mitä aikaan...

Näillä seuraavilla 7:llä ohjeella palauta lapsenmieli takaisin itseesi ja pidä hauskaa koko perheen kanssa. Lapsenmielisyys vapauttaa ja poistaa stressiä ja samalla hoitaa sydäntä . Se tasapainottaa kehoasi ja mieltäsi. Tunne itsesi uudestaan lapseksi ja kun palautat tämän tunteen niin älä päästä siitä enää irti...

1. Hypi narulla! Aivan miksiköhän sen joskus lopetit, kasvoitko aikuiseksi?
Narulla hyppääminen ulkona antaa sinulle samalla aimo annoksen raitista ilmaa, kun sydän taas saa hyvää liikuntaa. Älä ota sitä vakavasti, harjoittele lastesi kanssa tai lastenlasten kanssa, yhdessäolo yhdistää.

2. Tanssi! Kuplienpuhaltaminen on hauskaa puhaa yksin tai yhdessä, ota lapsen omainen mielesi mukaan ja tästä voi nauttia koko perhe. Toinen tapa nauttia kuplista on vaahtokylpy, jossa voit leikkiä vaahdolla, puhallella sitä ympäri kylpyhuonetta. Vain pitää hauskaa.

3. Puhalla saippuakuplia! Kuplien puhaltaminen on hauskaa puuhaa, sitä voit tehdä yhdessä lastesi kanssa, se antaa sinulle hetkessä lapsenomaisen mielen takaisin. Toinen vaihtoehto on nauttia kuplista vaahtokylvyn muodossa ja leikkiä ammeessa ja nauttia kylvyn tuomasta rentoutumisesta.4. Naura! Nauru pidentää ikää, ja näin todella on sillä kun naurat kehosi muodostaa hormoni ja kemikaali -cocktailin, jolla on positiivinen ja stressiä vähentävä vaikutus koko kehosi systeemille. Kunnon kikatus antaa sydämelle työtä ja samalla hapensaanti paranee sinun sisäelimissäsi, saaden sinut energiseksi ja palautuneeksi.

5. Hyppää trampoliinilla! Älä välitä ylimääräisistä makkaroista. Ota vain lapsenmielinen asenne mukaan ja pidä hauskaa. Pomppiminen saa sinut ehkä kikattamaan ja samalla saat hyvää liikuntaa lihaksillesi ja sydänmellesi. Mutta muista käyttää suojaverkkoa trampoliinissa ja pidä huolta siitä, että trampoliini on tarpeeksi vakaa ja vahva aikuisten käyttöön. Näin vältyt onnettomuuksilta.

6. Hypi vesilätäköissä! Jos sinua huolestuttaa, että kengät kastuu niin laita saappaat jalkaan tai hypi paljainjaloin. Muistele kuinka mukavaa oli lapsena hyppiä vesilätäköissä ja käydä "pulppaamassa" itsensä jäisissä ojissa.  Siitä voi todellakin nauttia vaikka pyöräajelulla kuten minä kaksi vuotta sitten matkalla Santiago de Compostellin polkupyörällä. Viimeisenä matkapäivänä ja ainoa sadepäivänä kuljimme erään pienen kylän läpi, jonka kautta lehmät oli kuljetettu laitumelle ja tietenkin lanta tiellä oli sekaantunut sadeveteen. Siitä ohi ajettaessa olimme tietenkin yltäpäältä lannassa. Eihän siinä mukaan auttanut kun ajaa kaikki suuret vesilätäköt läpi, jotta puhdistuisimme ainakin hieman...Voi sitä riemua...

7. Lennätä leijaa! Leijan lennättäminen voi olla jännää ja samalla myös meditoivaa. Leijan lennättäminen on hyvä syy lähteä ulos tuulisella päivällä, jolloin muuten saattaisit jäädä sisälle. Pidä tukevasti leijasta kiinni kaksin käsin ja anna unelmiesi lentää sen mukana. Pidä huolta, ettei lähistöllä ole puita tai sähkölinjoja. Nauti leijasi liitelystä ja sukeltamisesta ilman halki.
1 kommentti:

Aaro Löf kirjoitti...

Mä lisäisin laulun, asia jota moni haluaa tehdä mutta ei syystä tai toisesta uskalla. Minulla ainakin auttanut :)