ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

tiistai 15. maaliskuuta 2011

OMAN TYÖN ARVOSTUS LÄMMITTÄÄ SYDÄNTÄ...


Halusin jakaa nämä kaksi kiitos kirjettä teidän kanssanne. Tässä kahden henkilön mietteitä siitä mitä Elämän Toinen Kevät -Ohjelman Löydä Sisimpäsi puoli on heille tuoneet tullessaan. Olen kiitollinen heille, että he ovat luottaneet ohjelmaan ja minuun. Olen onnellinen, siitä että voin työlläni auttaa muita muuttamaan asioita elämässä, jotka joskus tuntuvan vain juuttuvan paikoilleen. Kuten kirjeistä huomaatte ohjelma sopii kaiken ikäisille, lisää kiitoskirjeitä/ palaute löydät www.souljoysc.com suomenkielisiltä sivuilta.
Jokainen voi lähteä rakentamaan uutta tulevaisuutta, meissä jokaisessa asuu rakentajan sielu niinkuin tässä pienessä Afrikkalaisessa linnussa, jonka rakennuspuuhia seurailin mielenkiintoisena.
Tällä linnulla on paljon pitkäjännitteisyyttä ja rohkeutta, sillä tämä kaunis uros lintu rakentaa pesän ja kutsuu sitten naaran tarkastamaan sen ja jos naaras ei ole tyytyväinen repii hän sen rikki. Lopulta kuitenkin useiden yritysten jälkeen naaras vihdoinkin on tyytyväinen tulokseen ja yhteiselämä voi alkaa...


Kiitos Sinulle Jaana, että sain tuellasi käydä läpi Elämäsi Toinen Kevät - ohjelman tammi-helmikuussa 2011. 

Ennen kun aloitin Elämäni Toinen Kevät -ohjelman tammikuussa, elämäni oli todellisessa risteyksessä. Parisuhde, jonka piti kestää elämän loppuun asti, loppui ikäviin erimielisyyksiin ja pisti tietenkin miettimään koko elämää ja elämänarvoja täysin uudestaan. Olin myös edellisen vuoden syksyllä valmistunut koulusta ja joutunut jälleen työttömäksi. Teki myös mieli muuttaa uuteen asuntoon, aloittaa uusia harrastuksia ja muuttaa itseä uuteen suntaan, lähteä uudille urille. Kaipasin rohkeutta, voimaa ja uusia tuulia. Kaikkien vastoinkäymisten keskellä kuitenkin tunsin olevani täysin voimaton ja vailla selkeitä ajatuksia siitä mitä oikeastaan halusin. Nuoresta iästäni, 27, huolimatta, olen kokenut jo paljon ja ponnistanut alkuun useampaan otteeseen, joten epäonnistumisen paino tuntui viime syksynä/ talvena harteillla erityisen raskaalta. Lisäksi "sukuni taakka" - ikuinen negatiivinen asenne kaikkeen/ uusien asioiden epäileminen - alkoi vaikuttaa minuun entistä rankemmin ja tunsin juuri sen vaikuttavan omiin päätöksiini sekä asenteihini erityisen paljon. Olisi tehtävä suuria muutoksia, jotta eteeni avautuisi uusi, aurinkoisempi elämä. 

Sain sitten syksyllä mahdollisuuden osallistua  Elämäni Toinen Kevät -ohjelmaan. Aloitin ohjelman heti vuoden vaihteen jälkeen, joka mielestäni kuvasi juuri uuden elämänvaiheen alkamista - uutta vuotta. Ajoituksella tämän ohjelman suorittamisessa on tärkeä merkitys; arki kuitenkin kulkee eteenpäin omaa painoaan ja ohjelman avulla siihen arkeen tehdään asteittain pieniä muutoksia ja totutellaan uusiin ajattelutapoihin sekä metodeihin. On myös erittäin tärkeä sitoutua toteuttamaan ohjelma ja sitoutua, henkisesti kuin fyysisestikin, luomaan uutta omaan elämään. Heti ohjelman ensimmäisenä viikkona päästiin niin hyvään alkuun uusien tuulien kanssa, että jokainen varmasti huomaa arjessaan uuttaa virtaa ja voimaa. Viikkojen aikana itse tyhjensin kaappeja vanhoista kuvista, vaatteista, meikeistä, kynttiläkupeista ja kopiopapereista. Oli helpottavaa heittää pois "vanhoja taakkoja" ja saada tilalle tyhjää ja uusia mahdollisuuksia. Ohjelmaan kuuluva jokapäiväinen meditaatio antoi myös aivan mahtavaa voimaa, matkasin uusiin unelmiin ja tulevaisuuden haaveisiin - nämä opit ovat jääneet elämääni ohjelman loputtuakin - kuten myös monet muut ohjelman kautta tulleet "ohjeet". Erityisen tärkeänä pidin ohjelman tehtäviä, joiden avulla opeteltiin ajattelemaan elämän eri käännekohtia aina positiivisen kokemuksen kautta - tapahtuipa sitten mitä tahansa - se tapahtuu juuri sinulle ja sillä on aina oma merkityksensä. "joskus määränpää on muutaman mutkan takana". Ohjelman aikana pidetiin tiiviisti päiväkirjaa, ja tehtiin erilaisia kollaaseja haaveista, tunteista ja tulevaisuudenkuvista. Niiden avulla sain itsekin kiinni haaveistani ja kerään edelleen lehdistä mielenkiintoisia artikkeleita, jotka vahvistavat omaa ajatteluani ja elämäntapojani. Kolmen viikon ohjelman aikana keskityttiin myös oman itsensä arvostamiseen naisena, vaimona ja ystävänä. Harjoitusten avulla itse nostin itseni mielessäni muiden tasolle, enkä enää suostu huonoon kohteluun. Ja pyrin myös itse välttämään ihmisten liiallista kritisointia- jokainen on ainutlaatuinen ja arvostettava. 

Neljän viikon aikana elämässäni tapahtui kummia asioita. Eikä se neljä viikkoa ollut pelkästään positiivisia tunteita ja ilonääniä, vaan myös tuskallisten asioiden läpikäyntiä sekä omien, pinttyneiden, asenteiden muuttamista. Muutos ei käy koskaan helpomman kautta, ja tosiaan kyynelien, joskus jopa itseensä suuttumuksen ja tietenkin niiden ilontunteiden jälkeen / kautta elämässäni alkoi tapahtua. Pääsin eroon pahimmasta erosurusta, minulle tarjottiin työtä, sanoin asuntoni irti, ostin uusia vaatteita, varasin ulkomaan matkan --> mihin lähdin ensimmäistä kertaa yksin. Opin sanomaan vastaan negatiivisesti ajatteleville ihmisille ja puolustamaan itseäni. Opin myös antamaan toisille tilaa olla omia itsejään ja päästämään irti asioista, joille en voi tehdä mitään. Ohjelma oli valtava ponnistuslauta ja tukija, työ jatkuu tietenkin vielä, mutta ohjelma Jaanan avulla oli minulle ihan ehdoton tukipilari. Tänä päivänä ihmiset ovat niin itsekeskeisiä, ettei heidän energiansa riitä toisten ihmisten tukemiseen tai auttamiseen, kuten ehkä jotkut tarvitsisivat. Jaana ja Elämän Toinen Kevät auttoivat minut pois negatiivisuuden tieltä ja palauttivat minun uskoni tulevaisuuteen. Kun tekee hyvää, tapahtuu hyvää.

Kiitos, 

Terhi 


Jaanalle!

Olen päässyt nyt kokemaan Soul Coaching- ohjelman 28 päivää ja voin sanoa tämän olevan mielenkiintoinen kokemus. Olen aikaisemmin terapeuttista ryhmäohjausta opiskelleena päässyt tekemään matkaa oman itseni mielenmaisemiin erilaisin ryhmämenetelmin, mutta tämä oli puolestaan taas uudenlaista matkantekoa, jota toteutettiin ihan kotioloissa ja omassa arjessaan.
Unet alkoivat tulla selkeämmäksi ja jotenkin järkevimmiksi. Unissani pyöri esim. sellaisia sukulaisia, joista en muista koskaan aikaisemmin nähneeni unta. Myös oman kodin järjesteleminen tuo lisää hyvää oloa ja huomasin, että turhan tavaran paljous on osasyynä huonoille energioille, joita välillä olen kokenut. Minua alkoi valkoinen väri jälleen kiehtoa ja koen sen puhdistautumisen värinä.

Minulle alkoi tapahtua yllättäviä asioita: Ohjelman aikana sain puhelinsoiton, jossa tarjottiin työtä sellaisessa ympäristössä, josta olen jo pitkään haaveillut. Velka-asiani saivat uutta yllättävää järjestelyä ja niihinkin asioihin minä vain "ajauduin". En juurikaan itse tehnyt aloitteita, mutta uskon silti, että ohjelman myötä ihmisille voi tulla rohkeutta oma-aloitteisuuteenkin asioiden suhteen.
Jos minulla jonain päivänä on energiat vähissä, niin ohjelman aikana tekemäni kollaasi kyllä virkistää kummasti. Erityisesti arvostan sitä, että ohjelma sisälsi paljon luonnon kunnioittamista ja luonnosta nauttimista. Niitäkin asioita voi katsella eri silmin.

Matkaoppaan puhelinsoitot ja sähköpostit olivat todella antoisia! Se, että saa olla tasan oma itsensä, ilman ammatin tai muun tuomaa roolia, on tämän systeemin antoisimpia puolia. Minä ainakin mielestäni toin luontevasti (kuin hyvälle ystävälle) esiin kaikki naurettavatkin ominaisuuteni ja aina oli lämminhenkinen fiilis, vaikka mistä olisin puhunut. Jokainenhan meistä haluaa tulla kohdatuksi ainutlaatuisena ja arvokkaana ihmisenä. Oppaana Jaana, olet varustettu suurella sydämellä ja ymmärryksellä.

Siksipä:
         - Kiitos! Pieni sana joka paljon sisältää, siihen ompi kätkettynä monta suurta hedelmää.

Minna 37v

Ei kommentteja: