ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

TAPAAMINEN MENNEISYYDEN KANSSA...


Kuniinkaallinen maantiedonkirja 1681...

Tänään ei ollut kysymyksessä oma menneisyyteni vaan talomme menneisyys. Se aika, jonka olemme viettäneet tässä uudessa kodissamme ei ole edes 1% koko talon iästä. Todellakin kodillamme on huikea menneisyys... Tiedämme siitä jotakin, mutta aina, kun on mahdollisuus yritän kaivella tietoja lisää. Talomme vanhin osa on 1440-luvulta ja seuraavat suuremmat rakennelmat ovat 1770-luvulta.Niille jotka eivät tiedä paljon minusta, niin asumme osan vuodesta Ranskan maaseudulla, jonne muutimme keväällä 2011.Tämänpäiväinen tapaaminen menneisyyden kanssa oli miellyttävä, mutta pölyinen. Ullakon kätköstä pelastetut vanhat kirjat saivat vihdoinkin huomiota ja olen koko päivän imuroinut 200 vuotta vanhoja pölyjä pois kirjoista. Vahannut mehiläisvahalla nahkaisia kansia tai mitä niistä nyt oli jäljellä. Olen availlut kymmenittäin kirjoja ja ihmetellyt niiden sisältöä. Vanhoja oppikirjoja on tullut vastaan ja toisinaan olen ollut todella yllättynyt kirjojen sisällöstä. Maantiedon kirja 1700-luvulta, jossa mainitaan  Finlandia ja Åbo sekä Viborg kaupungeina. Löysin myös maantiedon kirjan, joka kuului erään talomme entiselle asukkaalle, mikä siinä miellytti eniten oli se, että kirja oli kuulunut tytölle, joka sitten 1885 avioitui tämän talon omistajan pojan kanssa. 
Toisinaan vanhat kirjat ovat todella huonossa kunnossa, niitä ei ollut viimeisen 50 vuoden aikana paljon arvostettu vaan ne oli heitetty ullakolle.Suurin osa niistä vain makasi lattialla kaiken muun roinan ja pölyn keskellä. Tänään, kun aukaisin kirjoja löysin niille jopa omistajan, toisinaan kirjat olivat kulkeneet henkilöltä toiselle, mutta jokainen oli tarkkaan kirjoittanut oman nimensä uudeksi kirjan omistajaksi. Mietin kuka näitä kirjoja oli aikoinaan lukenut ja kuinka joku oli sitten vain hyljännyt ne kaikki ullakolle. Löysin lasten tarukirjan 1700-luvulta, samoja tarinoita, joita me meidän lapsillemme luimme ranskaksi. Yli 200 vuotta erotti ajan, mutta tarinat olivat samoja. 

De la Fontaine'n tarinoita ...
Minä katson mieluummin tulevaisuuteen ja olen päästänyt irti menneisyydestäni kaiken, joka ei palvele minua enää tai ei opeta minulle yhtään mitään. Menneisyydestäni pidän vain kaikki kauniit muistot. Tänään kuitenkin opin paljon menneisyydestä, mutta se ei ollut omaani. Tämä talo on ollut samassa paikassa melkein 600 vuotta ja eikä se häviä vielä moneen sataan vuoteen, me olemme vain osana sen tulevaa historiaa. Siksi nautinkin jokaisesta hetkestä, kun vietän täällä... Talomme kertoo hiljalleen meille omaa tarinaansa. 
Korttitulkintojen aikana monille nousi menneisyyden kortti ja kaikkea sitä taakkaa, jota kannamme mukananne menneisyydestä. Irti päästäminen ei aina ole helppoa. Itse pystyin Löydä Sisimpäsi/Soul Coaching -ohjelman avulla päästämään irti kaikesta ikävästä, mitä kannoin mukanani. Pystyin antamaan anteeksi ja löytämään oman sisäisen rauhani. Pahin on, kun tukahdutamme ikävät asiat ja tunteet ja kätkemme ne syvälle sieluumme ja sitten, kun taas jostain syystä tulevat mieleen tuntuvat nämä asiat vieläkin vahvemmilta. Muista et ole menneisyytesi, sinulle vain tapahtui asioita. Älä anna menneisyytesi valita tulevaisuuttasi. Hankkiudu irti kaikesta mikä ei hoida sieluasi. 
Olen tällä hetkellä kehittämässä uusia ja parempia nettisivuja, jotka tulevat olemaan vain suomenkieliset. Mukaan tulee uusia kursseja ja ulkoasu muuttuu kokonaan. En vielä tiedä kiunka pian ne valmistuvat, sillä lähden huomenna 5:ksi viikoksi Etelä-Afrikkaan, entiseen kotimaahani. Odotan taas mielenkiinnolla, mitä kaikkea sieltä löydän. Etelä-Afrikka on monessa hyvinvoinnin asioissa edelläkävijä ja siellä tapahtuu koko ajan jotain uutta. Postitan joka päivä Elämäsi Toinen Kevät Facebook sivuille tarinoita kuvilla, jotka liittyvät hyvinvointiin. Toivon, että tulet mukaan seuramaan sivujani. 
Muistutukseksi tässä, että Facebook ja blogisivuiltani löytyy 28 ohjetta terveellisten smoothien tekoon, jotka valittiin myös www.etsiresepti.fi sivuille. Sitten siellä on ilmainen hiljentymismeditaatio, jonka avulla sinun on helppo rentoutua. Kuuntelet vain äänitteen omassa rauhassa milloin vain. Mitä tulee yhdenkortin tulkintoihin, niin nitäkin on vielä jonkun verran kesken ja yritän parhaani saada jokaiselle jossain vaiheessa tulkinnan tehtyä. Jatkan sitä myös Afrikassa. 
Teen opastavia korttitulkintoja etänä ja hinnaston löydät joko Facebook sivuilta tai blogistani. Kanavoin opastusta enkeleiden ja henkien avulla. Käytän useita erilaisia kortteja. Jos haluat opastusta tiettyyn kysymykseen tai sitten kokonaisen vuosi katselmuksen niin ota yhteyttä jaana@souljoysc.com

Rakkautta ja Valoa
Jaana


1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Hyvää matkaa!
- aivan mahtava rivi vanhoja kirjoja :)