ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

tiistai 12. huhtikuuta 2011

SITRUUNAN RAIKASTA...

Jokaisella meillä pitäisi aina olla hedelmäkulhollisen ihanan keltaisia sitruunoita keittiössä, ei pelkästään niiden piristävän värin vuoksi vaan sitruunalla on monia ominaisuuksia ja ne sopivat niin moneen käyttötarkoitukseen. Monille käyttö rajoittuu veteen lisättyinä siivuina tai cocktaililasiin. Sitruunalla ja eteerisellä sitruunaöljyllä on kuitenkin monia hyviä käyttötarkoituksia, joiden avulla voimme kaiken lisäksi parantaa hyvinvointiamme. Sitruuna sisältää C-vitamiinia ja on hyvä flunssa ajan lääke.
Vaikka sitruuna tuntuu todella happamalta se kuitenkin alkalisoi kehoa ja näin ollen auttaa esim. happovavoihin ja närästykseen. Juo veteen sekoitettua tuoretta sitruunamehua.

Aamujuomana voit käyttää puolikasta sitruunanmehua, jonka sekoitat lämpimään veteen. Tämä puhdistaa maksaa ja antaa hyvän annoksen C-vitamiinia. Tämä juoma on yksi ehdoton detoxjuoma. Se huuhtelee kuona-aineita ulos ja virkistää kehoa. Sitruunavesi poistaa turvotusta lisäämällä virtsaamistarvetta.

Sitruunamehu rauhoittaa kutiavaa ihoa ja kun haluat antaa käsillesi lämpimän kylvyn niin lisää veteen sitruunamehua sillä se myös valkaisee käsissä olevia tahroja. Sitruunamehulla voit myös hoitaa kuivia kyynär- tai kantapäitä ja voit käyttää sitä näppyihin kasvoissa. Kun haluat kirkastaa ihoa, pyyhikasvosi sitruunamehulla ja anna vaikuttaa muutaman tunnin ajan. Sitruunan mehu iholla voi kuitenkin herkistää ihoa auringonvalossa samoin kuin eteerinen sitruunaöljy. Sitruunalla voi myös pyyhkiä haavoja sillä se tuhoaa haitallisia bakteereja. Myös hyönteisten puremiin voit laittaa sitruunamehua se poistaa kutiavaisuutta.

Sitruunamehua voit käyttää luomudeodoranttina, se tappaa hienhajun aiheuttavat bakteerit samoin voit käyttää sitä jalkoihin, jos hikoilet likaa.

Sitruunaa on usein käytetty kalaruokien yhteydessä ja sillä onkin aivan oivallinen kyky tappaa haitallisia mikrobeja, jotka saattavat aiheuttaa ruokamyrkytyksiä ja vatsanväänteitä. Voit käyttää sitruunamehua salaatinkastikkeessa viinietikan sijasta ja hillotessa marjoja, lisätty sitruunanmehu toimii säilöntäaineena ja korostaa marjojen makua. Sitruunaa voit myös käyttää suolan sijaan.

Hunaja ja sitruunamehu yhdessä lämmitettynä on oivallinen flunssalääke. Se lääkitsee kipeää kurkkua ja sitruunamehulla voi kurlata nielua. Yksi sitruuna päivässä antaa noin 80% kokopäivän C-vitamiini tarpeesta ja sen sisältämät antioksidantit edesauttavat vapaiden radikaalien torjumista ja samalla ehkäisevät vanhenemista.
Yskänrokkoasi voit hoitaa sitruunamehulla, mutta vielä tehokkaampi on eteerinen sitruunaöljy, se sisältää enemmän limoliinia, joka on pääasiassa lähtöisin sitruunan kuoresta. Sekoita tippa sitruunaöljyä manteliöljyyn, voit myös sekoittaa sitä vaikka oliiviöljyyn, jos ei muita öljyjä ole kotona. Manteliöljy toimii hyvin eteeristen öljyjen sekoitusöljynä. Laita tätäöljysekoitetta vanutikun avulla yskänrokon päälle.

Eteerisellä sitruunaöljyllä on paljon erilaisia käyttötarkoituksia. Voit laittaa muutaman tipan sitruunaöljyä imurisi suodattimeen, tämä tappaa haitallisia bakteereja ja samalla kuin imuroit leviää huoneisiin raikas luonnollinen tuoksu.

Keittiössä voit puhdistaa pöytäpinnat ja leikkuulaudat sitruunamehulla tai lisää muutamatippa sitruunaöljyä lämpimään veteen. Näin saat puhtaat desinfioidut pinnat ilman, että käytät mitään kemiallista ainetta.

Sitruuna sopii hyvin moniin ruokalajeihin korostamaan makua, jos käytät sitruunan kuoria niin pidä huoli, että käytät luomusitruunoita, joskus on kuitenkin vaikeaa löytää luomusitruunoita, joten pese sitruuna mahdollisimman hyvin vaikka perunanpesuharjalla. Sitruunapippuri on monelle tuutu mauste, vältä sen käyttöä, jollei se ole aitoa pippuria ja sitruunaa, sillä useimmat mausteet ovat keinotekoisesti valmistettuja. Sitruunanmehu ja kuori edesauttavat ruaonsulatusta, joten käytä niitä mahdollisimman usein ruoanvalmistuksessa.

Eteerisellä öljyllä on hyviä vaikutuksia työympäristöön ja kun suihkutat vedestä ja eteerisestä öljystä tehtyä suihketta huoneisiin, niin samalla kun raikastat huoneilmaa, tapat haitallisia flunssabakteereita. Sitruunantuoksun on todettu alentavan stressiä.

Sitruuna juomat:

Tehosta vihreän teen vaikutusta sitruunamehulla. Vihreä tee sisältää paljon terveydelle edullisia antioksidantteja, kuten katekiineja, ne kuitenkin tuhoutuvat ruoansilatuksessa. Kun lisäät sitruunamehua vihreään teehen niin se auttaa antioksidanttien imeyitymistä elimistöön.

Sitruuna inkivääri tee:
Tätä juomaa voit juoda kuumana tai kylmänä.
1/2 sitruuna kuorineen ( mieluummin luomu sitruuna)
2-3cm pala tuoretta inkivääriä

Pese sitruuna hyvin ja pilko puolikas sitruuna paloiksi kuorineen. Kuori inkivääri ja leikkaa pala ohuiksi viipaleiksi. Lisää ainekset tee tai termoskannuun ja kaada päälle kuumaa vettä, anna hautua noin 15-20 min. voit juoda teen kuumana tai kesäisin juoma sopii hyvin kylmänä tarjottuna. Voit käyttää aineksia kahteen kertaan saman päivänaikana.


Lähitulevaisuudessa laitan erilaisia reseptejä eteerisen sitruunaöljyn käytöstä sekoitettuna muihin öljyihin.
Sitruunaöljy on todella monikäyttöinen öljy. Sillä voi hoitaa suonikohjuja, taistella selluliittia vastaan ja öljyä voi käyttää rentouttamaan lihaksia. Muista kuitenkin kun käytät eteerisiä öljyjä ne tulisi aina sekoittaa perusöljyyn esim. manteli, avokado, persikansiemen, jojoba tai jokin muu öljy. Sitruunaöljy voi myös herkentää ihon auringon valolle, joten sitä on käytettävä varovaisesti etenkin kesäaikaan.

Piristävää Kevättä Kaikille!

1 kommentti:

Sepi kirjoitti...

Wau!
Olipas siinä hieno pläjäys ehdottomasta suosikistani.
Mulla menee noin 2kg luomusitruunoita viikossa.

Mitäpä mieltä olet Lemon Grass Oil-tuotteesta?

Sitruunaista kevättä!