ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

MAALISKUUN KIRJE


Hei rakkaat lukijat ja blogin seuraajat,

Kaikki me tiedämme, että uusi vuosi alkaa tammikuusta, mutta sanotaan myös, että jokaisen oma henkilökohtainen uusi vuosi alkaa omasta syntymäpäivästä. Oma syntymäpäiväni on lähellä ja eilen illalla ryhdyinkin miettimään, mitä kaikkea viimeiset 12 kuukautta ovat sisältäneet. Tasan vuosi sitten valmistuin Denise Linn'in johdolla Soul ja Past life Coach'iksi. Koko opiskeluryhmä kävi läpi samanaikaisesti kukin omalla tahollaan 28 -päiväisen englanninkielisen Soul Coaching -ohjelman, sama jota suomenkielinen Elämäsi Toinen Kevät -ohjelma pitää sisällään. Meistä tuli samanaikaisesti kansainvälinen ryhmä, joka tänä päivänäkin pitää yhteyttä ja toisinaan tapaammekin.
28 -päiväisessä ohjelmassa yhtenä harjoituksena on tarkastella oman elämän käännekohtia. Toisilla niitä saattaa olla paljonkin ja toisilla taas muutama. Elämän käännekohtia saattaa jo tulla varhain lapsuudessa menetyksen, vanhempien avioeron tai vaikka muuton yhteydessä. Nuoruudessa käännekohtia ovat ehkä opiskelemaan lähteminen, toiselle paikkakunnalle tai ulkomaille. Aikuisena kukin luo itse omia käännekohtia tai niitä vain sattuu elämän polulle yllättäen. Toisinaan mukavat käännekohdat vievät elämää helpommin eteenpäin, mutta negatiivistakaan käännekohtaa ei aina kannata surra, sillä se voi tuoda eteen jotain aivan uutta ja yllättävää. Yksi esimerkki tästä omassa elämässäni on kun neljän Pariisissa viettämäni vuoden jälkeen jouduin palamaan takaisin Suomeen, koska minulle ei myönnetty työlupaa, tämä oli vielä sitä aikaa kun Suomi ei kuulunut EU:hun. Joten palasin Suomeen elokuussa '87 ja tapasin tulevan ranskalaisen aviomieheni kolme kuukautta myöhemmin ja koko elämäni otti uuden käänteen.
Eilen miettiessäni viimevuoden tapahtumia ja kaikkea sitä mitä Löydä Sisimpäsi / Soul Coaching -ohjelma on saanut aikaan omassa elämässäni on samalla ollut aivan uskomatonta, vaikka ei aina helppoakaan. Mutta viimeiset 12 kuukautta ovat eheyttäneet minua monella tavalla, olen löytänyt uuden ammatin ja unelmani ovat täyttymässä. Denise Linn'in kurssin jälkeen oli itsestään selvää, että kehitän Elämäni Toinen Kevät ohjelman, jonka avulla voin auttaa muita. Edelliset kaksi vuotta olin hieman tuuliajolla työmahdollisuuksien suhteen, sillä elämä on kuljettanut minua eripuolille maailmaa. Oman itseni yheytymiseen on kuulunut, aivan yllätten eteen tullut aviokriisi. Ohjelma opetti minua löytämään ja tunnustamaan ne todelliset syyt mitkä eivät 22:n vuoden avioliitossa enää toimineet tai mitä asioita emme olleet koskaan käyneet kunnolla läpi. Ensiksi etenimme itsepäisinä eroa kohden, ettei enää puuttunut kuin allekirjoitukset eropaperiin. Onneksi pystyimme pistämään oman ylpeytemme syrjään ja punnitsemaan asiat uudelleen. Mieheni kävi läpi 28-päivän Löydä Sisimpäsi -ohjelman ja syvälle sieluun kätkettyjä tunteita alkoi purkautua. Emme voi muuttaa ketään, vaan muutos on lähdettävä meistä itsestämme, jos haluamme parantaa elämäämme. Meille molemmille ohjelma auttoi muutokseen. Yhteistä tietä ja unelmien toteuttamista päätettin jatkaa.
Meillä on ollut pitkäaikainen unelma löytää Ranskasta vanha maatila, jossa voisimme ryhtyä viininviljelyyn, omistaa muutama oliivipuu ja ympärillä olisi tilaa kahdelle koiralle ja kolmelle kissalle. Tämä unelma on toteutunut, sillä heti syntymäpäiväni jälkeen allekirjoitamme lopulliset kauppakirjat maatilasta. Tilan remontoimiseen menee varmaan kaksi vuotta, mutta sitten se onkin valmis ottamaan vastaan teidät kaikki, ihanelle viikonmatkalle Ranskalaiseen maalaismaisemaan nauttimaan hyvästä terveellisestä ruosta ja luomuviinistä. Tarkoitukseni on viikon ajalla opastaa jokaisen vierailijan elämä uusille raiteille, liikunnan, meditaation, stressinpoiston, hieronnan ja ruokavalion avulla, jota voi opetella kokkikoulussamme.
Olen tällä hetkellä uuden elämänkäänteen kohdalla, joka alkaa omasta uudesta vuodestani. Se tulee olemaan jännittävää, työlästä, luovaa ja samalla antoisaa viedä eteenpäin Elämäsi Toinen Kevät -ohjelmaa. Samalla elämämme muuttuu vielä enemmän ekoloogiseen suuntaan, sillä tarkoitus on heti aloittaa oma luomuvihannes- ja hedelmätarha ja kaikki remonttiin käytettävät tuoteet tulevat olemaan ekoloogisia. Oman itseni ja perheeni hyvinvointiin liittyen olen myös siirtynyt yhä enemmän itsetehtyihin ekologisiin kauneus-, hygienia ja kodinhoitotuotteihin.
Tulevaisuudessa annan vinkkejä ja reseptejä, miten voit itse pienillä muutoksilla viedä omaa elämää ekoloogisempaan suuntaan ja samalla säästät rahaa.
Olen tarkkaan seurannut sääolosuhteita Suomessa ja talventaittuminen on vienyt aikaa. Onneksi päivänvaloa on saatavana jo paljon, joka virkistää. Mutta kylmä pitkä talvi on varmaan käynyt monien voimille. Siksi olisikin hyvä aloittaa näin kevään alkaessa puhdistuskuuri, joka samalla pudottaa niitä ylimääräisiä kiloja, joita talven varrella on saattunt kerääntyä ja aloittaa oma elämänkäännekohta tällä tavalla terveellisempään suuntaan. Voimme aina yrittää parannella oloa lääkkeillä ja pillereillä, mutta jos maksa, munuaiset ja keho ovat ylikuormittuneet kuona-aineilla ei laihdutuskuurikaan edisty samalla tavalla. Maksan toiminta vaikuttaa hyvin paljon siihen miten laihdumme. Tänä keväänä anna itsellesi Elämäsi Toinen Kevät.

Aurinkoisin Kevät Terveisin
Jaana28:n päivän Elämäsi Toinen Kevät ohjelma:
Ohjelman aikana tehdään kollaasi kuvista ja voima lauseista, jota toisinaan kutsutaan elämän aarrekartaksi.  Minä rakastan tehdä niitä, sillä ne antavat selkeyttä unelmille ja vievät ajatuksemme uusille raiteille tulevaisuutta kohden. Denise Linn'in Soul Coaching kurssin aikan valmistimme itsellemme tälläisen kollaasin ja ryhmissä työskentely oli todella hauskaa. Omassa taulussani oli tietenkin viiniköynnöksiä ja oliivipuita sekä ranskalaistyylinen maalaismaisema vanhan talon kera. Olin leikellyt mukanani tuomista lehdistä erilaisia kuvia taloista ja valitsin yhdeksi kuvaksi keltaisen talon vaalean sinertävillä ikkunaluukuilla, ehkä enemmän kuvan luoman harmonian vuoksi kuin talon värityksen kannalta.  Useita viikkoja pidin taulua valokuvan muodossa tietokoneen etusivulla, eli aina avatessani tietokoneeni taulun tuomat asiat iskostuivat alitajuntaani. Sitten tein uusia kollaaseja, yhteisen ryhmäohjelman suorituksen aikana ja ensimmäinen jäi hieman taka-alalle. Toissa päivänä minun oli kuitenkin aivan pakko kaivata valokuva kollaasista esiin, sillä kun olimme päättäneet, maatilan hankinnasta, alkoi muistissa kolkuttaa, että tilassa oli jotain tuttua. Haluan tässä vain näyttää miten kuvien avulla edistät unelmiesi täyttymystä, ja toisinaan niiden toteutuminen voi olla silmiinpistävä. Yleensä kollaaseissa pyritään luomaan sitä ilmapiiriä, jonka haluat saavuttaa, kun toteutat unelmasi. Jos unelmoit omakotitalosta, sinun ei tarvitse löytää kuvaa juuri sellaisesta talosta, josta haaveilet vaan ota mukaan kollaasiin yksityiskohtia, jotka luovat unelmatalosi tunnelman. Se voi olla takka, mukava oleskelutila tai vaikkapa voimalause, joka kuvastaa tulevan kotisi tunnelmaa ym. Eräs nuorempi asiakkaani haaveili vuokra-asunnon vaihdosta ja osaksi kollaasia hän liimasi parvekkeen, joka kuvasi sen hetkistä haavetta kaupunkielämässä ja avarampaa asumista. Ohjelman jälkeen hän on toteuttanut toiveensa ja hänen elämänsä on muutenkin siirtynyt uusille raiteille.

                                                Tässä ensin osa kollaasista


...ja tässä kuva maatilan päärakennuksesta, talotyyli on tietenkin erinlainen, sillä kollaasin talo on Provencen tyyliä kun taas maatilan tyyli on 1700-luvulta oleva Perigordin tyyliä. Mikä on kuitenkin yllättävää, että keltainen väritys rakennuksessa on aika harvinaista Perigordin alueella. 


Detox ohjelma
Kevät on hyvä aika aloittaa Detox -puhdistautumisohjelma. 
Vältyt kevätväsymykseltä ja virkitystyt samalla kuin pääset eroon muutamasta ylimääräisestä kilostakin. 
Ihosi kirkastuu samalla talven harmaus poistuu kasvoiltasi.
Luonnossa liikkumalla annat mielen meditoida aivan itsestään. Aistisi herkistyvät, kuuntelemaan, katselemaan, haistelemaan ja ohjelmien avulla myös intuitiivisyytesi kasvaa. Luonto on ihmisen paras lääkitsijä, sen antimilla parannamme kehoa ja luonnon oma voima voimistaa mieltä ja sielua. 
Pienilläkin ekologisilla uudistuksillä elämässäsi teet hyvää itsellesi ja luonnolle. 

Ei kommentteja: