ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

perjantai 26. lokakuuta 2012

ELÄMÄ ON IHMEITÄ TÄYNNÄ


Uskotko ihmeisiin? Jos et niin todella toivon, että tämän luettuasi ainakin vaihdat jotenkin uskomustasi. Elämämme on ihmeitä täynnä, elämä itse on jo suurenmoinen ihme, kehomme, mielemme ja sielumme toiminta on ihme, kuitenkin unohdamme kaiken tämän toiminnan. Vasta sitten kun sairastumme tai joudumme onnettomuuteen ja tapahtuu parantuminen, voimme pitää sitä ihmeenä. 
Luottamalla siihen, että elämä on ihmeitä täynnä ja jos osaat oivaltaa ja nauttia pienistäkin ihmeistä ja luokitella päivän yllättävät positiiviset tapahtumat ihmeiksi luot itsellesi onnellisia hetkiä päivittäin. 
Esimerkiksi unelmasi toteutuminen tuntuu ihmeeltä, koska et todellakaan odottanut sitä.Toisaalta kun annat unelmallesi siivet ja olet avoin ja uskot ihmeisiin niin olet valmis saavuttamaan kaikkein uskomattomalta tuntuvat unelmasikin. 
Muistan kuinka nuorena äitinä toivoin jotain uutta elämältä, sillä vuosien maailmamalla liikkumisen jälkeen olin viettänyt perhe-elämää Turussa, jossa mieheni teki töitä oman yrityksensä kehittämiseen. Miehenikin unelmoi uudesta tilaisuudesta. Minä katselin kansainvälisiä työmahdollisuuksia salaa ja unelmoin ulkomaille muutosta. Sillä olin jo 16 -vuotiaana käynyt kesätöissä Ruotsissa jokakesä siihen asti, kun lukio loppui. Sen jälkeen lähdin Ranskaan Au-pairiksi ja opiskelin siellä muutaman vuoden, ennen kuin saavuin takaisin Suomeen. Unelma ranskalaisesta miehestä kariutui, mutta ihmeitä tapahtuu missä tahansa ja löysinkin sen ranskalaisen miehen Turusta.
Vuonna -92 tapahtui ehkä yksi suurimmista ihmeistä ainakin siihen asti tapahtuneista, joka muutti koko elämämme. Suomi oli laman kouristuksessa ja vaateliikkemme oli lopetettu kannattavuuden takia ja päälle painoi lainoja. Lapsemme olivat pieniä. Miehelleni tarjottiin yllättäen mahdollisuutta ottaa osakkuus Etelä-Afrikkalaisesta firmasta, joka oli samaa alaa kuin hänen suomalainen firmansakin. Se oli kuin lahja taivaalta, vaikka uutissa luvattiin Etelä-Afrikassa sisällissotaa. Media on aina media. Mitään sotaa ei koskaan tullut ja demokratia oli myös ihme uudelle kotimaallemme. Tästä on jo kauan aikaa, mutta elämämme on ollut täynnä pieniä ja suuria ihmeitä. 

Facebook on uskomaton avoin kirja, mistä voi lukea päivittäin sekä hyviä, että huonoja uutisia. Toisille kaikki tuntuu olevan negatiivistä, jopa kieli millä he itseään ilmaisevat ja heille  vain tapahtuu kaikkea ikävää. Toisaalta niille, jotka ovat positiivisia ja uskovat ihmeisiin avautuu aivan uudenlainen maailma. Sanotaan Facebookista mitä tahansa, minulla on siellä sukulaisia, joiden kanssa en ehkä koskaan tai todella harvoin olisin yhteydessä. Koulukavereita olen löytänyt paljon ja on uskomatonta miten koulukavereilla, joita en ehkä pitänyt niin hyvinä ystävinäni osoittautuu, että meidän välille on kehittynyt yhteinen ymmärrys ja kannustamme toisiamme, kun se on tarpeen. Tunnen olevani lähempänä joitakin kavereita nyt kuin koskaan ennen. Minulla on myös kolleegoja ja sielunystäviä ympäri maailmaa, joita en ole koskaan tavannut, mutta päivittäin tai viikottain kannustamme toisiamme tai muuten jaamme asioita. Facebookin sivuilla voimme lukea ihmeistä joka päivä. 

Tänään sain viestin odottamattomasta mahdollisuudesta, joita saapuu ihmeiden myötä elämäämme. Rakas ystäväni Etelä-Afrikassa on saattanut loppuun osan ammatillista uraansa. Hän myi tappiota tuottavan firmansa ja vaihtoi talonsa pienenpään vasta sitten, kun sai rohkeutta Soul Coaching/Löydä Sisimpäsi ohjelman kautta. Nyt hän on saapunut siihen vaiheeseen, että hän miettii vaihtoehtoja joko aloittaa uudelleen opiskelun 52 -vuotiaana tai hankkia vain tuloja tuova työ. Ystäväni uskoo ihmeisiin ja on avoin kaikelle uudelle. Hän osaa kuunella itseään ja luottaa korttien tuomaan opastukseen. Ystäväni rakastaa kokkausta, nauttii ihmisten läheisyydestä ja sisustus on hänen intohimonsa. Tänään häneen otettiin yhteyttä ja hänelle tarjottiin mahdollisuus lähteä vetämään majataloa/guesthouse yhdessä hänen mielipaikassaan Etelä-Afrikassa. Hän ilmoitti siitä minulle heti ja minä kannustin häntä ensin kertomalla, että tässä oli nyt se ihme, jota hän oli odottanut. Kaiken lisäksi hänelle jäisi omaa aikaa opiskella ja kirjoittaa, jota hän oli jo pitkään kaivannut. Nyt odotan, miten hän ottaa hänelle suodun ihmeen vastaan. Hänellä on vapaa valinta tehdä mitä hän haluaa. Muutos vaatii myös riskinottoa, mutta ilman sitä elämää ei voi viedä eteenpäin. On vain uskallettava elää.
Ihmeellisiä asioita tapahtuu joka päivä. Muutama päivä sitten tapasimme vanhat ystävämme Tanskassa matkalla Göteborgista takaisin Ranskaan. Olimme viimeksi tavanneet 3,5 vuotta sitten mieheni työn merkeissä ja elämä oli kuljettanut meidät erilleen. Otimme heihin yhteyttä kaksi päivää ennen kuin olimme ajamassa ohi heidän kotiseutuaan. Jälleen tapaaminen oli mitä mukavin, hauskin ja teimme jo treffit ensivuoden toukokuulle. Tosi ystävyys ei haihdu välimatkoista tai ajankulusta, se ei vaadi päivittäistä ylläpitoa. Tosiystävyys kestää välimatkat ja jopa vuodet. Jopa vanhat ihmissuhteet voivat löytää uudet mahdollisuudet monien vuosienkin jälkeen. Menneisyystäni pidän vain kauniit muistot enkä elä siinä, mutta joskus, kun menneisyydestäni pulpahtaa esiin jokin mukava asia tai henkilö, niin annan sille uuden mahdollisuuden. Jos se saapuu yllättäen uskon, että sillä on oma tarkoituksensa. Ihmeiden aika ei ole koskaan ohi elämässäsi.

Muu Suomi on jo kokenut taas sen taivaallisen ihmeen jo aikaisemmin, mutta taas eilen se tapahtui Turun seudulla, josta olen kotoisin. Minulle kertomukset tulvivat kuvineen Facebookin kautta ja joka vuotisen ihmeen nimi on LUMI. On uskomatonta miten niin monet ihmiset joka vuosi tuntevat sen ihmeellisen tunteen kun ensilumi saavuttaa Suomen ja peittää maan valkoiseen vaippaansa. Tänään hieman kadehdin niitä, jotka saivat kokea taivaallisen ihmeen. Ensilumi on aina henkeä salpaava, kunhan siihen hetkeen osaa hiljentyä, kun ensimmäiset valkoiset hahtuvat saavuttavat maanpinnan. 
Lainaus ystävältäni, kun ensilumi saapui... Elä hetkessä ja nauti siitä...

Seisahduin leijuvien lumihiutaleiden keskellä, pidätin hengitystä ja kuuntelin kuinka hiutaleet laskeutuivat alas. Elämä on!”

Hyvää alkutalvea kaikille!

Rakkaudella 
Jaana


Ei kommentteja: