Valkoinen sokeri on kuollut teollinen tuote joka aiheuttaa riippuvuutta
Valkaistu eli raffinoitu sokeri sotkee insuliiniaineen-vaihdunnan, suolistobakteerit, lihottaa ja happamoittaa elimistöä. Valmistusprosessissa sokerista poistetaan melassi, johon jäävät vitamiinit, hivenaineet, kivennäisaineet ja rauta. Raakasokerissa kuten Intiaanisokerissa nämä kaikki on vielä tallella. Pelkkään sokerin ruskeaan väriin ei voi luottaa, joskus sokeriin lisätään vähän melassia, jotta se näyttäisi ruskealta sokerilta.
Valkaistu eli raffinoitu sokeri sotkee insuliiniaineen-vaihdunnan, suolistobakteerit, lihottaa ja happamoittaa elimistöä. Valmistusprosessissa sokerista poistetaan melassi, johon jäävät vitamiinit, hivenaineet, kivennäisaineet ja rauta. Raakasokerissa kuten Intiaanisokerissa nämä kaikki on vielä tallella. Pelkkään sokerin ruskeaan väriin ei voi luottaa, joskus sokeriin lisätään vähän melassia, jotta se näyttäisi ruskealta sokerilta.
Elimistömme happamoituu ympäristön tavoin ja seuraukset näkyvät meidän hormoneissa ja mielialassakin. Tasapainomme järkkyy. Ravinnoltaan heikko ruoka, alkoholi, nikotiini, lääkkeet ja sokeri vaikuttavat haitallisesti aivojen välittäjäaineesiin, joten olemme ärtyisiä, ylivilkkaita ja stressaantuneita.
Puhdas sokeri ei todellakaan ole kuulunut ihmisen ravintoon. Elimistö ei ole yksinkertaisesti tottunut käsittelemään puhdasta sokeria ja sokeri on suunnaton stressi elimistölle, jonka täytyy käyttää kaikki mahdolliset keinot pitääkseen sokeritasapainon hallinnassa. Elimistö käyttää sokerin perusosaa glukoosia polttoaineenaan ja sokeripitoisuus veressä on tarkkaan säädelty.
Liika sokerikin on myrkyllistä elimistölle. Hapen tavoin sokeri muodostaa yhdisteitä muiden aineiden kanssa. Ilmiötä kutsutaan glykosylaatioksi. Sokerimolekyyli voi yhtyä proteiineihin tai rasvaan. Kollageeni on sidekudoksen proteiini. Verisuonten seinämissä on paljon kollageenia ja glykosylaatioilmiö tällä tasolla aiheuttaa tulehdusreaktion. Nykyisin tiedetään, että sydäninfarktin syntymisessä on tulehduksella merkittävä osuus. Paljon sokerin syöminen aiheuttaa elimistössä muuallakin tulehdusreaktioita, kuten niveltulehduksia. Esimerkiksi diabeetikkojen ääreishermojen rappeuma johtuu paljolti hermojen proteiinien glykosylaatiosta. Sokerin on todettu vaikuttavan haitallisesti jopa DNA-tasolla asti. Glukoosimolekyyli muistuttaa C-vitamiinia. Verensokerin kohotessa glukoosi alkaa syrjäyttää C-vitamiinia soluista millä on merkittävä vaikutus vastustuskykyyn. Häiriö C-vitamiiniaineenvaihdunnassa häiritsee valkosolujen toimintaa ja siten sokeri liitetään myös syövän syntyyn. Sokeri lisää huomattavasti vapaiden radikaalien määrää kudoksissa, mikä yhdessä glyksylaation kanssa vaurioittaa soluja ja aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista. Sokeri lisää myös kudosten yleistä tulehdusta.
Olen huomannut, että ystävä- ja perhepiirissä olevat henkilöt, jotka käyttävät runsaasti sokeria sairastuvat useimmin esim. flunssaan, vilustumis oireisiin tai tulehduksiin, kuin terveellistä ruokavaliota käyttävät henkilöt.
Elimistö sääteleekin sokeripitoisuutta hyvin tarkkaan. Haiman erittämä insuliinihormoni laskee verensokeria työntämällä liian sokerin soluihin. Useat hormonit nostavat verensokeria, kuten glukagoni, kortisoni ja adrenaliini. Jos järjestelmää kuormitetaan paljon runsaalla sokeri- ja hiilihydraattiravinnolla se häiriintyy ennen pitkää."
Parissakymmenessä vuodessa makeisten myynti on lisääntynyt 66 prosenttia, jäätelön myynti 45 prosenttia ja virvoitusjuomien myynti 30 prosenttia. Samalla annoskoot ja kalorimäärät ovat lisääntyneet.
Ylipainoisesta lapsesta kasvaa usein lihava aikuinen.
Vakava ongelma
Liikapainoisuus on vakava kansanterveysongelma. Anoreksiasta ja bulimiasta puhutaan paljon, mutta lihavuus on yleisin lasten ravitsemushäiriö Suomessa ja muissa kehittyneissä maissa.
Lapsilla lihavuuden haitat ovat useimmiten psyykkisiä. Etenkin kouluikäisillä liikapainoisuus voi haitata myös sosiaalista kanssakäymistä. Lihavia lapsia herkästi kiusataan ja syrjitään koulussa. Heidän verenpaineensa sekä insuliini- ja kolesteroliarvonsa ovat usein normaalia korkeammat.
http://www-fi.valitutpalat.fi/lehti/...tikkeli02.html
Sokeri on länsimaissa ylesimmin syöty karsinogeeni eli syävän aiheuttaja
Anopillani on leikattu kilpirauhanen pois kilpirauhassyövän vuoksi ja usein etäispesäkkeitä voi syntyä mm. luustoon, joten Ranskassa hänelle tehtiin testi glukoosiliuoksen avulla etäispesäkkeitä etsiessä. Magneetti kuvauksen avulla pystyttiin tutkimaan, jos hänelle annettu glukoosi kiinnittyy luihin tai muualle kehoon, kuten edellä mainitsin syöpäsolut käyttävät glukoosia ravinnokseen. Onneksi hänen tapauksessa etäispesäkkeitä ei löytynyt.
Monet meistä saa paljon sokeria päivittäin ns. piilosokerina, moniin tuotteisiin on lisätty sokeria makua antamaan. Tarkkaile tuotteiden sisältöluotteloa.
Suolistosi ei pidä sokerista, huonojen mikrobien ylikasvu suolistossa voi aiheuttaa esim. hiivasyndrooman.
Itse olen kärsinyt siitä ja siksi tarkkailenkin mitä suuhuni laitan, jotta elimistöni pysyisi tasapainossa. Sokeri ja valkoiset jauhoa sisältävät tuotteet ei sovi minulle lainkaan.
Hiivasyndroomasta ja muista ruuansulatus ongelmista teen artikkelin myöhemmin...
Valkoiselle sokerille löytyy terveellisiä vastineita katso seuraava teksti...PAREMPI VAIHTOEHTO
1 kommentti:
Talvinen tervehdys ja kiitos artikkeleistasi ja raikkaista kuvista. Etsin sitruunan C-vit.pitoisuutta ja samalla luin monia muita aiheita.Olen tehnyt sitruunasta ja banaanista sokerilla makeutettuna aamupirtelömme jo jonkin aikaa..ja ajattelinkin sokeriartikkelin innostamana makeuttaakin sen rusinoilla ja taateleilla. Toivotan sinun elämääsi Jumalan siunausta, John.3:16.
Lähetä kommentti