ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

perjantai 15. tammikuuta 2010

NYT KAIKKI LIIKKEELLEMe kaikki tarvitsemme liikuntaa säännöllisesti, jotta kehomme pysyisi terveenä ja mielemme reippaana.
Liikunta edistää monia elintoimia kehossamme ja vähentää stressiä ja antaa hyvän mielen. Kehomme saa happea ja verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuu. Säännölinnen liikunta estää sairauksia ja alentaa kolesteroli tasoa, vahvistaa sydäntä ja pitää meidät vielä vanhempanakin vetreänä. Joten nyt kaikki ylös, ulos ja liikkeelle.

Yksi hyvä liikuntamuoto ja niin monelle tuttu sauvakävely sopii kaikille, jo puolituntia raikkaassa ilmassa päivittäin edesauttaa hyvinvointiasi. Jos taas haluat pudottaa painoa on hyvä tehdä vähän pitempiä lenkkejä ja lisätä jotain kiinteyttävää kuntoilua. Sauvakävely on levinnyt ympäri maailmaa nimellä Nordic Walking ja kävely kerhoja on syntynyt eripuolille maailmaa. Sauvakävelyä voi harrastaa missä vaan ja milloin tahansa.
Matkoillekin on hyvä ottaa kokoonlaitettavat sauvat, niiden avulla voi nousta vaikka Tenerifan Teide-vuorelle tai kävellä Ranskassa viiniviljelysalueiden kapeita teitä ja samalla nauttia näköalasta.

Seuraavaksi otteita http://www.sauvakavelu.fi/  sivuilta, sieltä löytyy myös hyviä neuvoja sauvojen valintaan sekä kävely tekniikkaan.

Sauvakävelemään!

Sauvakävely on kaikille sopiva kuntoilumuoto, joka harrastaminen on helppo aloittaa. Reippailla voi niin kuntopoluilla, metsissä, lumessa kuin asfaltillakin.
Sauvakävelyssä jokainen saa etsiä itselleen sopivan vauhdin ja tehon. Laji on pääasiassa kestävyysharjoittelua, joka lisää aerobista kuntoa monipuolisella ja mukavalla tavalla - jokaisen harrastajan omista lähtökohdista käsin.
Harrastuksen alkuun pääsee helpoimmin tutustumalla sauvakävelyn tekniikkaan ja välineisiin. Virheellinen tekniikka saattaa kipeyttää lihakset ja viedä motivaation jo alkumetreillä. Oikeita niksejä seuraamalla taas kävely on hauskaa, helppoa ja tehokasta.

 Sauvakävelyn hyödyt


Sauvakävely on monipuolista kestävyysharjoittelua. Se lisää aerobista kuntoa ja vahvistaa erityisesti käsien ja hartioiden lihaksia. Kun kädet tulevat jalkojen kaveriksi kävelyyn, harjoituksen teho kasvaa merkittävästi. Vauhti ei välttämättä lisäänny, mutta käsien ja jalkojen yhteistyö tekee harjoituksesta kokonaisvaltaisen. Sauvakävely onkin tehokkaampaa kuin miltä se tuntuu. Se on myös turvallista, koska sauvat ovat tukena myös liukkaalla tai kuoppaisella alustalla.
Sauvakävelyn hyötyjä:

•Syke nousee. Sauvakävelyssä syke on keskimäärin 13 % korkeampi kuin normaalikävelyssä.

•Energiaa kuluu. Sauvakävely kuluttaa noin 400 kcal tunnissa, kun normaalikävelyssä kuluu 280 kcal tunnissa.

•Sauvat vähentävät polviin ja muihin niveliin kohdistuvaa kuormitusta.

•Rintarangan ja kaularangan liikkuvuus paranee. Niska-hartiaseudun lihaskivut vähenevät.

•Käsi- ja selkälihakset vahvistuvat

Ei kommentteja: