ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

tiistai 5. lokakuuta 2010

5 TAPAA ELVYTTÄÄ AISTEJASI

Avaa ja rikastuta aistejasi joka päiväisen elämän keskellä, 
avaudu uusille makuelämyksille, katsele ja kuuntele. 
Näin lisäät elämäniloasi.
  1. Avaudu nautinnolle


Aistillinen eläminen koostuu hetkistä, jotka antavat nautintoa elämään. Anna aistiesi avautua täydellisesti. Kun käytät aistejasi, huomaat vain sen hetken, tässä ja nyt. Se voi olla tuoksu, näky tai kuulosi on havainnut jotain, mikä herättää sinussa luonnollista onnellisuutta. Avautuessasi enemmän sille mitä ympärilläsi tapahtuu, lisää sinun elämänlaatuasi.

  2. Käytä aistejasi


Lisää tietoisuutta aistien avulla, siitä mitä ympärilläsi on. Voit tehdä sitä jokapäiväisesssä ympäristössäsi. Sinun pitää vain herkistää aistisi. Kun kävelet töihin, niin huomio minkä värinen taivas on. Tunne tuuli poskillasi, ja huomio minkälaista ääntä kenkistäsi lähtee, kun kävelet. Kotona leipoessa tai valmistessasi ruokaa, nauti taikinan väännöstä ja tarkkaile mitä värejä ruokavalioosi kuuluu. Anna leivotun leivän tai ruuan tuoksun täyttää sieraimesi ja nautiskele erilaisista mauista rauhallisesti.

  3. Arvosta kauneutta

Luo ympärillesi kauneutta esineillä ja vaikka tuoksuvalla kukkakimpulla, hienoilla lasiastioilla tai kaikella mitä pidät sensuellina, lisää väriä, musiikkia ja tunnetta. Kylpyhuoneessasi käytä puhtia pehmeitä pyyhkeitä, tuoksu kynttilöitä ja ruusunterälehtiä muodostaaksesi miellyttävän ilmapiirin. Käytä suihkugeelisi joukossa eetterisiä öljyjä, jotka luovat sensuellia tuoksua suihkussa. Nauti kylvystäsi partnerisi kanssa. Nauti veden lämmöstä ja huomaa miten ihosi reagoi kuumaan tai kylmään.

  4. Opi kuuntelemaan

Tarkkaile luonnon ääniä ympärilläsi, äläkä jätä huomioimatta muita. Jokainen meistä on erinlaisen kasvatuksen, kulttuurin ja elämänkokemuksen tuote. Vaikka et olisi tietoinen näistä, tämä ainutlaatuisuus voi joskus hankaloittaa, kun haluat kuunnella toisia ihmisiä. Yritä olla avoin ja kuunella mitä muilla on sanottavaa, on se sitten tyttäresi, ystäväsi tai työtoverisi. Pidättäydy arvosteluilta ja tuomitsemiselta. Huomio mikä saa kuuloaistisi herkistymään ja mikä sulkee sen.

  5. Tunne itsesi terveemmäksi

Sensuelli elämäntapa vapauttaa endorfiiniä, tämä luonnollinen hormoni on vastuussa meidän fyysisestä nautinnosta. Se auttaa myös vähentämään kipua ja vahvistaa immuunisysteemiä.

Ei kommentteja: