ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

UUSI VUOSI




Haluan ensin toivottaa teille kaikille Ihanaa Uutta Vuotta!

En tiedä tuntuuko se kaikille, mutta aika vain kulkee hurjaa vauhtia eteenpäin. Uuden vuoden aattona muistelin sitä, miten kaikki odotimme vuotta 2000 ja nyt olemme jo 2015. 

Viime vuoden aikana en ole ollut kovinkaan aktiivinen näillä sivuilla. Vuosi 2014 kului osalta oman itseni kouluttamiseen. Vietin myös paljon aikaa yksin Ranskan kodissamme, sillä aikaa, kun mieheni polkupyöräili Indonesiassa ja Australiassa 3:n kuukauden ajan. 

Elämänmuutokset ovat vieläkin paljon esillä ja mitään maagillista reseptiä siihen ei ole. Jokainen meistä on yksilö omilla tarpeillaan ja ajatusmaailmallaan. Se mikä sopii minulle ei välttämättä ole hyväksi sinulle. Liialliset säännöt ja rajoitukset eivät saa meitä useinkaan pysymään tietyssä ruokavaliossa tai liikuntaohjelmassa. Tiedostamalla se mikä on sinulle hyväksi löydät oman tavan auttaa itseäsi oman hyvinvointisi polulla.

Omaan hyvinvointiisi kuluu muutakin kuin, terveellisempi tai kevyempi ruokavalio ja säännöllinen liikunta. Stressinhallinta omalla tavallasi edesuttaa hyvinvointia, mutta elämässä on paljon asioita jotka ovat todella tärkeitä osia hyviinvointiimme. Useimmiten negatiiviset ihmissuhteet lisäävät pahaa oloa, joko kotona tai työelämässä. Seksuaalisuudessa ja seksielämässä koetut vastoinkäymiset tai läheisyyden puute saa meidät kaipaamaan puutteen tilalle jotain muuta. Oman itsetunnon kohentaminen luo hyvinvointia, mutta jos et hyväksy itseäsi tai muut eivät tunnu arvostan sinua, itsetuntoasi on vaikea nostaa. 

Luovuus on osa meidän jokaisen hyvinvointia. Luovuuden avulla kehitämme itseämme ja opimme uusia asioita. Luovuus harrastuksen parissa rentouttaa ja poistaa stressiä. Kaikenlainen tuunailu ja luova harrastus antaa meille sisäistä tyydytystä ja elämäniloa. Luovuus on aina kuulunut elämääni. Opiskelin nuorena Pariisissa muotisuunnittelijaksi ja Etelä-Afrikassa sekä Ranskassa valmistin keramiikkaa ammatikseni. Sisustus on aina ollut mukana elämässäni ja kaikenlainen tuunailu. Viimeisen neljän vuoden aikana olen saanut toteuttaa itseäni remontin ja sisustuksen ehdoilla. Toisinaan kuitenkin näin öisin unta, että valmistin taas keramiikkaa. Aamulla herätessäni sisälläni oli tyhjä olo ja sormeni tuntuivat kaipaavan kaikkea sitä työskentelyä, mitä keramiikan valmistus toi mukanaan. Pitkäaikainen unelmani vihdoinkin täyttyi marraskuussa, kun sain takaisin ystävältäni yhdessä käyttämämme keramiikka uunin. Uuni oli vielä hyvässä kunnossa, mutta 11:sta vuoden tauko   keramiikan parissa vaati hieman oppien kertaamista. Samalla halusin oppia jotain uutta enkä palata vain samoihin vanhoihin tapoihin. 

Vaikka työskentely hyvinvoinninedistämisen parissa ja muiden opastaminen ja auttaminen ovat lähellä sydäntäni, tuntui minulta viime vuonna puuttuvan jotain.  Uskokin, että niin monet tuntevat samoin. Elämä on hyvää monella tavalla, mutta jotain vain tuntuu puuttuvan tai sitä kaipaa jotain, jota saattaa olla vaikea edes nimetä. Viime vuonna vietetyt yksinäiset kuukaudet synnyttivät uudenlaisia ideoita ja ajatuksia sisälläni. Pian on tulossa uusi Elämäsi Toinen Kevät -verkkosivut uusilla ohjelmilla. Hinnatkin ovat varmaan sopivia monen kukkarolle. Vanha sivusto on vielä näkyvillä, mutta uudet sivut tulevat varmasti käyttöön jo tammikuun aikana. Kaiken lisäksi ne ovat vain suomeksi. Kevään aikana teen yhdenpäivän hyvinvointiohjelmia täällä Merimaskun saariston maisemissa. Niistä tulee tietoa enemmän tammikuun loppupuolella. 

Keväällä kotimme Ranskassa tarjoaa uudenlaisia matkailuelämyksiä naisille. Tuokokuussa järjestämme Le Causen tilan ensimmäisen viikon kestävän Hyvinvointia Sielulle matkan. 
Ohjelmassa päivittäin kokkailua Le Causen keittiössä suomea puhuvan ranskalaisen mieheni Geraldin johdolla, viininmaistelua Bergeracin upeiden linnojen katveessa. Matkalla suuntaamme myös  keskiaikaisiin kaupungeihin ranskalaisia herkkuja hankkimaan ja sen ohella shoppaillaan myös tuliaisia. Kaiken tämän ohessa minä pidän kotimme sydämessä hyvinvointihetkiä, stressinhallinnan, meditaation, keskusteluhetkien ja korttitulkintojen parissa. Tarkoituksemme on luoda unohtumaton viikko 7-10 hengelle kerrallaan Dordognen alueella ja omassa kodissamme todelliseen ranskalaiseen tyyliin. Haluan keskittyä luomaan mahdollisuuden kaikille naisille, jotka kaipaavat elämässään uudenlaista lomamahdollisuutta. Matka sopii kaiken ikäisille naisille ja varsinkin niille, jotka eivät välttämättä halua matkustaa muualle yksin. Yöpyminen tapahtuu Le Causen monissa makuuhuoneissa. Tulet varmasti kokemaan jotain todella uutta ja aitoa.

Viime syksynä alkoi myös kehittyä ajatus luoda jotain sisustukseen. Tästä minulle syntyikin ajatus Le  Cause Collection, joka sisältää koristetyynynpäällisiä, jotka on valmistettu Toile de Jouy printtikankaasta ja osaksi kierrätetyistä vanhoista laadukkaista pellava- ja puuvillalakanoista. Le Causen vanhoista viinitynnyreistä olen luonut naulakoita, sekä puutarhamme laventelin kukat kuivattiin ja niillä täytetään kangaspussit, tuoksupusseiksi. Posliiniset kaulakorut kuuluvat mukaan kokoelmaan. Näistä kaikista on syntymässä omat nettisivut, joiden kautta voit tilata itsellesi tai lahjaksi. 

 Nyt kun vuosi on taas alussa, usein teemme lupauksia, joita me sitten emme pysty kuitenkaan pitämään. Mitä jos tänä vuonna vain keskityt ensin pieniin asioihin, joita haluat muuttaa elämässäsi. 
Vaihda kastike ruoat kevyempiin keittoihin. Jopa pakastealtaan vihanneksista saat kätevästi lyhyessä ajassa helposti maittavan keiton yrtteillä maustettuna, lisää mukaan kanaa, kalaa tai katkarapuja. Vähennä punaisen lihan ja makkaroiden syöntiä. 
Aamuisin juo ensin puolikas sitruunanmehu lämpimän veden kanssa, voit lisätä hunajaa mukaan. Sitruuna mehu puhdistaa maksaa ja alkalisoi kehoa. Juoma myös lisää virtsan edistystä ja näin huuhtelet pois haitallisia kuona-aineita kehostasi. Kaiken lisäksi saat aimo annoksen C-vitamiiniä. Ehkäiset myös flunssaa. Muista D-vitamiini. Vähennä kahvin juontia ja juo sen tilalla yrttiteetä. 
Ulkoile luonnossa ja anna itsellesi aikaa nauttia. Tee pienistä hetkistä tärkeitä. 

Näiltä blogin sivuilta löydät viime vuoden Smoothie haasteen reseptit, paljon ohjeita rentoutumiseen, sitruunan käytöstä ja monesta muusta hyvinvointiin liittyvästä asiasta... Aloita jo huomenna ja tee pieni muutos... Juuri sellainen mitä sinä kaipaat... Muista luovuus ja löydä jokin mukava harrastus... Kaikenlainen tuunailu on hauskaa...




Ei kommentteja: