ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

ELÄMÄNMUUTOKSIA


Kukapahan ei meistä kaipaisi joitakin muutoksia elämäämme?
Haluatko peiniä tai suuria muutoksia?

Muutama viikko sitten luin Facebookin sivulta miten ystäväni otti kantaa muutokseen ja hänen ystävänsä toivoivat muutosta sanoin: “Muutos olisi tervetullut minullekin”.

Jäin miettimään sitä minkälaista muutosta tämä henkilö haluaisi elämäänsä. Facebookin sivuilta löytyy kaikenlaisia kommentteja ja joskus rivienvälistä lukee paljon mitä ihmiset kaipaavat... Puhutaan paljon elämänmuutoksista ja itse olen muuttanut elämääni vaikka kuinka monta kertaa pelkäämättä sitä mihin muutos minut vie. Muutos aina vaatii jonkinlaista riskinottamista tai ainakin on jätettävä joitakin rutiinejä pois elämästä, jotta siihen mahtuu muutosta.

Toiset jäävät kaipaamaan muutosta, eivätkä tee sen etenemiseksi yhtään mitään ja toisille muutos tulee kuin pommi taivaalta ja nämä ovat usein ikäviä tai järkyttäviä muutoksia, joita kukaan ei ole osannut odottaa. Avioero, työpaikanmenetys tai rakkaan kuolema saavat aikaan elämässä paljon muutoksia, joita emme ole ehkä osanneet ajatella.
Kun oma koti joudutaan myymään, siksi että perhe hajoaa, tuo se todella usein turvattomuuden tunteen ja samoin käy työttömäksi jäätäessä. Pelko kasvaa ja epävarmuus tulevaisuudesta voimistuu. Tälläinen muutos tarvitsee usein paljon aikaa eheytymiselle, aikaa koeta suru ja samalla muutos vie elämän kokonaan uusille raiteille, vaikka et niin olet koskaan toivonut. Miten nousta jaloilleen kun pommi on iskenyt sinut maahan. Vanha tapa sanoa on: “Aika parantaa haavat”.
Aika parantaa, mutta miten käy itseluottamuksen ja pelon ja ahdistuksen kun suru tai menetys haihtuu...

Silloin tulisi löytää todellinen minä uudelleen ja kohentaa niitä voimavaroja, joita meillä kaikilla on. Ryhtyä pohtimaan mitä elämältä todella haluaa jatkossa vain sinä itse tiedät mikä on parasta sinulle.

Kuten edellä mainitsin niin monet kaipaavat jotain muutosta elämään. Kiire on tämän päivän pahin vihollinen meille, täyteen puukatut kalenterit ja huikea määrä kaikkea ohjelmaa tai liika TV:n katsominen ei anna sinulle mahdollisuutta minkäänlaiselle muutokselle. Elämänmuutos tai elämäntapamuutos ei tarkoita vain ruokavalionmuutosta vaan koko elämää käsittelevää muutosta, jonka voi aloittaa hyvin pienestäkin.

Monilla äideillä ja isillä ei ole enää omaa aikaa saatikka sitten yhteistä kahden aikuisen välistä aikaa, jolloin nautitaan yhteisistä hetkistä, hellien toista. Lapset ovat niin keskeisenä kaikissa kuvioissa ja työtaakat painavat päälle.

Ajasta on tullut monien pahin vihollinen sen sijaan, että ottaisimme omaa aikaa itsellemme. Jokaisella tuntuu olevan kiire.
Mihin sinä kulutat aikasi?
Annatko itsellesi hiljaista aikaa?

Elämänmuutos alkaa jo omasta ajattelutavasta. Sen sijaan, että aamulla päätät, että tästä päivästä tulee kiireinen, ajattele se toisella tavalla. Tänään saan kaiken suoritettua loppun ajoissa. Illalla huomaat, että sait kaiken valmiiksi ja sinulle jäi hieman ylimääräistä aikaakin. Kun annat alitajunnalle positiivisemman viestin, niin huomaat pian miten asiat hoituvat vaivattomammin. Oman ajatusmaailman ja mielen muutos positiivisempaan suuntaan saavat alitajunnan työstämään elämäämme parempaan suuntaan ja siihen muutokseen, johon halumme pyrkiä. Voimme todellakin ottaa muutoksen ensiaskeleita monin tavoin. Oma kielen käyttö vaikuttaa paljon siihen, mitä elämä meille antaa...
Jos aloittamasi lauseesi usein ovat negatiivisia tai joka kerta tuntuu, että sinun täytyy tehdä jotain sen sijasta, että aloitat harkitusti puhumaan positiivisempia lauseita tai täytyy sanan sijasta käytät voisin.
“ “Mun täytyy siivota ja sitten täytyy käydä kaupass”a, muuttuu” voisin ensin käydä kaupassa ja sitten siivota”. Yksinkertaista todellakin, mutta samalla vapauttavaa, pakko poistuu ja tilalle tulee avoin mahdollisuus. Oma ajatus ei enää pakota tekemään mitään vaan antaa vaihtoehdon ja samalla muutat omaa itseäsi positiivisemmaksi. Tuntuu ehkä typerältä, mutta näin se vaan on. Kaikki ajatuksemme pyörivät alitajunnassa ja usein pienistä ikävistä asioista kasvaa suuria.

Mieti jo tänään ja kirjoita paperille kaikki ne asiat jotka haluaisit muuttaa elämässäsi.
Ole rehellinen itsellesi.
Mieti mikä estää sinua muuttamasta elämääsi?

Muutos alkaa pienistä teoista. Oman kodin järjestely ja siivoaminen kaikesta turhasta on vapauttavaa. Jokaiselle kerääntyy kotiin tavaroita tai vaikkapa vanhoja lehtiä tai postia, jonka voimme pistää kierrätykseen tai roskikseen. Sinulla on kotona ehkä turhaa roinaa, jota on vaan kertynyt kaappeihin ja jota et todellakaan käytä tai tarvitse, siivoa se pois. Mitä jos järjestäisit kaikki laskusi mappiin ja pitäisit paperisi siistissä järjestyksessä. Sinulla on ehkä tavaroita tai esineitä, joista et pidä, mutta kun olet saanut ne lahjaksi niin tunnet, että ne on pakko pitää esillä. Jos et halua luopua niistä niin vaihda sisustusta hieman ja säilytä näitä esineitä vaikka varastossa. Siivoamalla ja uudellen järjestelemällä kotiasi huomaat miten se vapauttaa mieltä ja energiat kotona kulkee aivan uudella tavalla.

Oman ympäristön muutoksesta oman itsensä muutokseen... Mitä itsessäsi haluisit muuttaa? Jos haluat elämäsi muuttavan muutoksen on aloitettava sinusta itsestäsi, et voi muuttaa toisia.
Selvitä itsellesi, mitkä asiat toisivat muutosta itseesi:
-Ajankäyttö/ Oma aika
-Terveys
-Painonhallinta
-Liikunta
-Ihmissuhteet
-Stressi
-Mieli
-Seksuaalisuus
-Ruokavalio

Mitä kaipaat elämääsi?
Miten luulet voivasi muuttaa elämääsi?
Mikä estää sinua tekemään muutoksia?

Nämä ovat ensimmäiset peruskysymykset, joihin sinun tulisi vastata olemalla todella rehellinen itsellesi. Vain sinä tiedät mikä on parasta sinulle.

Muutoksen ei tarvitse olla pelottavaa, on kuitenkin uskallettava ottaa riskejä... Joillekin uusi hiusmalli voi olla riskinottamista... Aloita pienestä...

Valmennus ohjelmani Elämäsi Toinen Kevät auttaa sinua muutoksien poluille. Ohjelman Löydä Sisimpäsi -osa opastaa sinua tutustumaan rehellisesti niihin asioihin, joiden avulla luot itsellesi parempaa ja rikkaampaa tulevaisuutta. Voit kuukaudessa muuttaa itsesi ja elämäsi paremmille raiteille.

Kun pelkäät muutosta, odotat sen huonontavan asioita.
Kun toivot muutosta, odotat sen parantavan asioita.
Hyvin usein odotuksesi palkitaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Kiitos, Jaana, tosi kiinnostavista ravintoartikkeleista! Mielestäni tärkeitä aiheita kaikki, vaikken asiantuntija olekaan.
Jaan tässä kanssasi linkin ja videon, joka itseäni on koskettanut syvältä.
Kaikkea hyvää työhösi ja aivan koko elämääsi. http://www.fathersloveletter.com/Finnish/#4