ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

perjantai 21. toukokuuta 2010

SUKLAA TERVEELLISTÄ VAI EI???


                   "Ei ole mitään parempaa kuin hyvä ystävä, paitsi suklaa ja hyvä ystävä yhdessä"


Suklaalla tiedetään olevan hyviä vaikutuksia terveyteemme sekä kehon-,että mielen terveyteen...
Mutta ole tarkka minkäläista suklaata syöt, monissa levyissä ja etenkin patukoissa on paljon turhia kaloreita, liikaa sokeria, lisäaineita ja niiden todellinen kaakoa pitoisuus on pieni. Valitsemalla huolellisesti suklaalevysi saat sitä paljon kaikkea hyvää niin mielelle kuin ravinnollisestikin... Mukavia herkutteluhetkiä...

TUTKIMUS SUKLAASTA

Kun sydänsurut tai stressi vaivaavat, monet syövät ahdistukseen suklaata. Tuore tutkimus osoittaa, että keino myös tepsii: stressi helpottaa.

Stressin lieventyminen on vain yksi suklaaseen liitetyistä terveysvaikutuksista.
Aikaisemmissa tutkimuksissa on havaittu, että suklaan sisältämä teobromiini vähentää verenpainetta ja sen monilla flavonoideilla on suotuisia vaikutuksia sydämen ja verisuonten toimintaan. Lisäksi eräät suklaan sisältämät aineet vaikuttavat hermojen välittäjäaineiden toimintaan.
Stressitutkimus on ensimmäinen, jossa suklaan stressiä lievittävää vaikutusta on mitattu aineenvaihdunnan tuotteiden kautta.
Sveitsiläis-saksalaisessa tutkimuksessa oli mukana kolmekymmentä 18–25 vuotiasta miestä ja naista. Koehenkilöitä haastattelemalla selvitettiin kuinka stressaantuneita he kokivat olevansa. Tämän jälkeen kultakin koehenkilöltä otettiin veri- ja virtsanäyte, josta selvitettiin heidän metabolinen profiilinsa: hormonit, bakteerien aineenvaihduntatuotteet ja energia-aineenvaihdunnassa syntyvät tuotteet.

Koehenkilöiden oli pidättäydyttävä suklaan syömisestä kahdeksan päivää ennen kokeen alkamista. Tämän jälkeen he söivät tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 74 prosenttia) 40 grammaa päivässä kahden viikon ajan. Suklaata otettiin 20 grammaa aamulla ja 20 grammaa keskipäivällä.
Tulokset osoittivat, että henkilöillä, jotka tunsivat itsensä eniten stressaantuneiksi, oli tutkimuksen alkaessa myös samankaltainen metabolinen profiili. Heidän kortisoli- ja adrenaliinitasonsa olivat koholla, ja myös energia-aineenvaihdunnan tuotteet sekä bakteerien aineenvaihduntatuotteet poikkesivat ei-stressaantuneiden henkilöiden aineenvaihduntatuotteista.
Kun koehenkilöiltä kahden viikon kuluttua otettiin uudet näytteet, heidän metabolinen profiilinsa oli normalisoitunut. Stressihormoneiden määrä oli vähentynyt ja muut stressiä osoittavat aineenvaihduntatuotteet olivat tulleet samalle tasolle kuin ei-stressaantuneilla.
"Tulokset osoittavat, että tumman suklaan säännöllinen syöminen riitää muuttamaan terveiden ihmisten aineenvaihduntaa vain kahdessa viikossa", sanoo tutkimusta johtanut Sunil Kochhar Nestlén tutkimuslaitoksesta Lausannesta.

Tutkimuksen julkaisi Journal of Proteome Research.


Tumma suklaa
Tumma suklaa on suklaata, jossa ei ole maitoa. Tummasta suklaasta ilmoitetaan usein sen sisältämän kaakaon määrä prosentteina. Laadukkaassa tummassa suklaassa on vähintään 50 % kaakaota, mutta markkinoilla on myös vähemmän kaakaota sisältäviä tummia suklaita. Kaakaoprosentilla tarkoitetaan kaakaomassan ja kaakaovoin osuutta suklaassa. Kaakaomassan määrää, joka vaikuttaa suklaan kitkeryyteen, voi arvioida suklaan ravintosisällön perusteella. Mitä enemmän suklaassa on rasvaa, sitä pienempi on kaakaomassan osuus. Kaakaomassassa on myös luonnostaan jonkin verran rasvaa eli kaakaovoita.

Ei kommentteja: