ELÄMÄ UUSILLE RAITEILLE...

Jokaisella meillä on jotain korjattavaa elintavoissamme.
Me kaikki olemme yksilöitä ja jokaisella meillä on omat tarpeensa elää onnellisesti.
Jaan kehomme mielelläni eri ryhmiin. Ravinto, liikunta ja terveys ovat yksi ryhmä, toinen ryhmä sisältää ympäristön, sielun ja tunteet. Kun kaikki nämä ovat hyvässä tasapainossa, voimme hyvin. Ravinnolla ja liikunnalla on suurivaikutus terveyteemme. Tänäpäivänä ympäristöllämme on suuri merkitys meidän tunne- ja sielunelämään ja näillä kaikilla on suuri merkitys koko kehoomme. Ympäristö tässä sisältää kaiken mitä tulee kehosi ulkopuolelta, perhe, työ, ystävät, elinolot ja jopa ilma jota hengität.
On hyvin vaikeaa muuttaa elämäntapoja kertaheitolla, ensin sinun pitää tarkastella omaa itseäsi ja miettiä mitä itsessäsi haluat muuttaa. "Elämän Toinen Kevät" antaa sinulle inspiroivia ohjeita miten saat itsesi uusille raiteille...

maanantai 29. marraskuuta 2010

HALAUKSEN VOIMA


Halauksella on uskomaton voima, sillä voit helpolla osoittaa, että välität toisesta henkilöstä. Halauksen on todettu poistavan stressiä ja sillä on parantavaa voimaa. Elvytä yhteenkuuluvuutta halauksilla. Joskus pelkkä halaus auttaa enemmän kuin sanat. Ajattele miltä sinusta tuntuisi kun kukaan ei halaisi sinua pitkään aikaan. Halaus luo hellyyttä, lämpöä, yhteenkuuluvuutta, yhteisymmärrystä ja rakkautta. Laittaessasi käsivartesi toisen henkilön ympärille vähennät harmillisen stressi hormoonin tasoa kehossasi ja lisäät hyvää tunnetta antavaa kemikaalia.
Kotieläimillä on sama vaikutus. Kun halaat koiraasi tai kissaasi niin tuotat itsellesi mielihyvää, ja se rauhoittaa sinua. Siksi niin monille yksinäisille ihmisille oman kotieläimen halaus voi olla ainoa hellyyden lähde. Ranskassa on vanhainkodeissa, joissa voidaan pitää eläimiä tai joissa koiria ja kissoja käy kylässä säännöllisesti todettu olevan myönteisiä vaikutuksia vanhusten hyvinvointiin. Älä säästele halauksia, jos tunnet, että voit tuottaa sillä mielihyvää itsellesi ja muille.

torstai 25. marraskuuta 2010

AITOA RUOKAA



Taas on se hetki vuodesta, jolloin juhlitaan pikkujoulua ja suunnitellan joulunviettoa. Herkuttelu kuuluu jouluun ja joka joulu monet meistä keräävät muutaman ylimääräisen kilon kaiken sen ylenpalttisen syömisen ja juomisen vuoksi. Herkuttelu ja nautiskelu on hyväksi, se lisää elämäniloa. Meillä on kuitenkin paljon erinlaisia vaihtoehtoja, voimme herkutella ja nautiskella kevyemmin ja välttää liiallista alkoholin nauttimista. Päätä tänä vuonna syödä hieman vähemmän ja lisää liikuntaa tämän herkuttelukuukauden aikana.
Kun valmistat omia jouluruokia niin tiedät mitä syöt. Valmiit einekset ja valmistuotteet sisältävät valtavasti lisäaineita, rasvaa tai sokeria ja usein se oikea aito valmitusaine on korvattu aivan jollain muulla.
Ruotsalainen Mats-Eric Nilsson on kerännyt paljon tietoa kaikesta siitä mitä syömme kahteen eri kirjaan "Petos Lautasella" ja "Aitoa Ruokaa". Nämä kirjat antavat paljon yllättäviäkin tietoja siitä mitä ravintomme, jota syömme todella sisältää. Pidän hänen tavastaan kirjoittaa ja vertailla erimaissa käytettäviä tuotteita.  Esimerkiksi: Tuorejuustot, no Ranskaahan pidetään juustojen maana. Aikoinaan jo Kenraali Charles de Gaulle sanoi "Miten voi hallita maata, jossa on enemmän erilaisia juustoja kuin päiviä vuodessa". Todellakin ja ne ovat suurin osa aitoja tuotteita, joita valmistetaan vain tietyillä alueilla ja usein samoista eläimistä kuten esim. vuohen tai lampaan maidosta valmistetuissa juustoissa on eri makuvivahteita riippuen siitä mikä vuodenaika on. Kesällä eläimet viedään ylös vuoristoon, jossa ne saavat syödä luonnonyrttejä ja kasveja, talvella taas se saavat heinää. Tämä vaikuttaa maidonlaatuun ja siten myös juustoihin. usein juustoja valmistaa pienet yritykset eivätkä isot teolliset laitokset, no tokihan niitäkin Ranskasta löytyy.
"Aitoa Ruokaa" kirjassa löytyi seuraavaa: Meilläkin Suomessa valmistetaan laadukkaita juustoja, mutta kaikki pakkaukset, joissa lukee juusto ei todellakaan ole sitä. Esimerkiksi Crème Bonjour versio Chèvre ja yrtit, vuohen sulatejuusto sisältää vain 1,6% Chèvre juustoa ja sekin jauheena??? Siinä on 15% rasvaa, stabilointiaineita, runsain määrin lisäaineita, aromeja ja gelatiinia. Yhteensä valmistukseen on tarvittu 15 aineosaa kuin taas aitoon vuohen juustoon Fromage de Chèvre käytetään vuohenmaitoa ja suolaa.

Täytyy myöntää, että Mats-Ericin kirja on aika hurjaa luettavaa, siitä mitä kaikkea meidän tulisi tietää mitä suuhumme laitamme. Elämme pidempään kuin ennen, mutta silti usein voimme paljon huonommin.

Jouluruokien valmistaminen itse on mukavaa ja voit itse päättää mitä lautaseltasi löydät. Jouluun kuuluu ruokien valmistaminen ja leipominen. Päätä kuitenkin tänä jouluna ottaa askel terveellisempään suuntaan.   Korvaa sokeri intiaanisokerilla, joka sopii hyvin leivontaan. Vältä liika suolan käyttöä ja muista vaihtaa suolasi ruususuolaan tai aitoon ei valkaistuun merisuolaan.

Nauti todellisista hetkistä ja mieti mitä haluaisit ensi vuonna muuttaa elämassäsi. Onko jo tullut elämäntapamuutoksen aika? Muutosta ei tehdä hetkessä, ei viikossa eikä kahdessakaan. Loppuen lopuksi se on aika helppoa hyvillä ohjeilla ja kannustuksella. Sinulla on vielä kuukausi aikaa miettiä mitä sinä haluaisit muuttaa elämässäsi. Terveellinen ravinto ja liikunta lisää hyvinvointia. Saatat myös tarvita  ohjausta mielen ja sisimmän rauhan saavuttamiseen sekä itsesi parempaan tuntemiseen. Stressin hallintaan ja todellisen minäsi löytämiseen. Ohjelmani Elämäsi Toinen Kevät sisältää tämän kaiken. wwwsouljoysc.com

Muista kun käyt joulun ruokaostoksilla sinä voit valita aidon tai petostuotteen välillä! Elä aidosti ja nauti!

maanantai 15. marraskuuta 2010

Osaava Nainen 2010 Elämäsi Toinen Kevät Ohjelman Voittajat

Hei Kaikki, jotka seuraatte tätä blogia,

Olen kiitollinen kaikille uusille seuraajille ja kaikille teille, jotka seuraatte näitä sivuja säännöllisesti. Kun näen vierailijoiden määrän kasvavan se tuottaa minulle suurta iloa. Tämä syksy on ollut kiireinen Elämäsi Toinen Kevät nettisivujen valmistelussa, jotka ovat nyt viittä vailla valmiita.
Ohjelma on saanut todella paljon kiinnostusta ja kiireisimmät ovat jo alkaneet ohjelman, vaikka se on ollut hieman kesken.

Jos haluat lisätietoja ohjelmasta: www.souljoysc.com
tai voit kirjoittaa minulle: jaana@souljoysc.com


Seuraavat henkilöt ovat voittaneet Elämäsi Toinen Kevät Ohjelman

Liisa Joenpolvi
Lenita Suominen
Tuulia Koivisto

Onnea Voittajille!


Toivotan kaikille hyvää syksyn jatkoa ja lämpimiä hetkiä, nauttikaa kynttilöiden valosta näin pimeänä aikana ja kävelkää luonnossa milloin vain se on mahdollista.

Lämpimin Terveisin
Jaana

torstai 4. marraskuuta 2010

MAUSTEKASVIT







Maustekasveja löytyy nykyään laajavalikoima melkein jokaisesta ruokakaupasta, mutta paras tapa olisi, jos pystyisit kasvattamaan ne itse vaikka pienissä ruukuissa ikkunan edessä tai kesäisin puutarhassa tai parvekkeella. Monet meistä eivät edes tiedä, että monilla maustekasveilla on lääkinnällisiä vaikutuksia sen lisäksi, että ne antavat ihania makuelämyksiä. Kasveilla maustaminen on terveellistä maustamista. Emme kuitenkaan tunne tuoreiden maustekasvien parantavia vaikutuksia kovin hyvin. Siksi onkin syytä tutustua eri yrtteihin ja opetella käyttämään niitä päivittäin ruoanvalmistuksessa, ne ovat luonnon omia rohtoja. Seuraavaksi esittelen sinulle yleisimmät maustekasvit ja kerron niiden monipuolisista käyttötarkoituksista.


Persilja


Persilja (Petroselium crispum) kuuluu usein suomalaiseen ruokapöytään, mutta hyvin usein se toimii vain koristeena. Persiljalla voi maustaa keittoja, kastikkeita, rahkaa, salatteja, perunaruokia ja monia muitakin ruokia. Mutta tiesitkö, että persilja on erinomainen munuaisrohto. Tutkimukset ovat osoittaneet persiljan sisältävän runsaasti A- ja C- vitamiinia ja jonkin verran B12 -vitamiinia, joka on tärkeää punaisten verisolujen muodostamiselle. Persiljasta voit valmistaa teetä, hauduttamalla persiljaa kuumassa vedessä ja kun juot tätä juomaa kupillisen päivittäin edesautat munuaistesi hyvinvointia ja teellä on aineenvaihduntaa vilkastuttava vaikutus.




Rosmariini


Rosmariini (Rosmarinus officinalis) on kaikkialla tunnettu maustekasvi ja parantava yrtti. Suomessa sitä usein käytetään lampaanlihan mausteena. Rosmariinillä voi maustaa kuitenkin paljon muutakin, kannattaa vain uskaltaa kokeilla. Rosmariinillä on suotuisa vaikutus, verisuoniston hermojärjestelmään ja sydänhermoihin. Tälle hienosti tuoksuvalle yrtille pitäisi olla kunniapaikka jokaisessa keittiössä. Mausteena se sopii kastikkeihin, lihan, merikalojen maustamiseen, mutta yksi suosikkini on rosmariinilla mausteuttu ranskalainen ratatouille, joka on valmistettu tomaateista, kesäkurpitsoista, munakoisosta ja
sipuleista.
Rosmariini kohottaa alhaista verenpainetta ja voit käyttää tipan eteeristä rosmariini öljyä keholle levitettävän voiteen tai öljyn mukana, tai hiero öljyä sisältävää voidetta niskaan.


Tinjami


Tinjami (Thymus vulgaris) on erittäin suosittu mauste hienon makunsa vuoksi. Sillä on desinfoiva vaikutus ja se pitää suun bakteerikannan kunnossa. Tinjamista valmistettu tee auttaa myös rauhoittamaan vatsaa.


Meirami


Meirami (Origanum majorana) on kotoisin Pohjois-Afrikasta. Siellä sitä käytetään mietona, mutta luotettavana hermoja vahvistavana aineena. Meirami auttaa myös virtsavaivojen  hoidossa, koska se edistää nesteen poistumista elimistöstä. Lisäksi meirami poistaa ummetusta.


Basilika


Basilikaa (Ocimum basilucum) käytetään usein tomaattien kanssa ja näitä kahta tulisi myös kasvattaa kasvimaalla yhdessä, sillä ne tukevat toisiaan, basilikan tuoksu karkoittaa tuholaisia tomaateista.  Basilikaa voi käyttää mehujen ja viinien mausteena. Basilikaa löytyy erinlaisina aromeina ja väreinä tummasta vihreästä tumman purppuraan ja aasialainen basilika on vahvempi arominen kuin meidän kotomaassa kasvatettava. Voit lisätä basilikan lehtiä salaatinlehtien joukkoon aivan kuin muitakin yrttejä lisäämään makua.


Kirveli


Kirveliä (Anthriscus cerefolium) kasvatetaan parantavien vaikutusten vuoksi. Sen tuoksu muistuttaa hieman aniksen tuoksua. Kirveli pehmittää erinlaisia kovettumia ja lisää virtsaneritystä. Sitä käytetään elimistöä puhdistavissa teekuureissa yhdessä voikukan ja siankärsämön kanssa.


Sitruunamelissa


Myös Sitruunamelissaa (Melissa officinalis) kasvatetaan monissa yrttipuutarhoissa, se leviää helposti ja antaa mielyttävän tuoksun koko kasvupaikan lähistölle ja sen miellyttävä tuoksu houkuttelee paikalle myös mehiläisiä ja kimalaisia. Sitruunamelissan maku on voimakkaimmillaan yrttiteessä, illalla se rauhoittaa ja edistää unentuloa varsinkin hunajalla nautittuna. Naiset pitävät sitruunamelissateestä erityisen paljon, koska se auttaa kuukautishäiriöihin ja lievittää kuukautiskipuja. Meillä sitruunamelissa tunnetaan kenties parhaiten teenä, mutta se on myös hyvä mausteyrtti. Vain harvat tietävät, että sitruunamelissan tuoreet lehdet lievittävät ampiaisten ja mehiläisten pistojen aiheuttamia kipuja yhtähyvin kuin murskatut muratinlehdet. sitruunamelissan vaikutus on sekä kipua lievittävä, että parantava.


Minttu


Minttu ( Mentha) Piparminttua ja viherminttua käytetään paljon makeis- ja lääketeollisuudessa. Näiden minttujen tärkein aromaattinen aine on mentoli, jota voi varsin helposti valmistaa kemiallisestikin. Mintuissa on kuitenkin muitakin aromaattisia ainesosia, minkä vuoksi niiden käyttöä suositaan edelleen.


Suomessa minttua on perinteisesti totuttu käyttämään lammasruokiin. Minttutee sopii hyvin ruoan jälkeen nauttittavaksi teeksi, koska se eristää ruoansulatusta. Mintun lehtiä voit käyttää salaateissa. Puutarhassa se leviää todella helposti. 


Kumina, korianteri, fenkoli, anis ja tilli


Kumina (Carum carvi), Korianteri (Coriandrum sativum), Fenkoli (Foeniculum vulgare), Anis (Pimpinella anisum) ja Tilli (Anethum graveolens) ovat lämmittäviä siemenmausteita, jotka hoitavat mahaa ja suolistoa, lisäksi ne auttavat vilustumistauteihin ja tulehduksiin. mieto anis ja fenkolitee sopivat vauvojen maha- ja suolistohäiriöiden hoitoon, imettävää äitiä auttaa poulestaan tilli, sillä se lisää maidoneritystä.



Lähde: A.Vogel, Luonto paras lääkitsijä